För en dryg vecka sedan skrev jag ett blogginlägg som handlade både om träningen och uppladdningen sista 10 dagarna inför Lidingöloppet. Nu, såhär ett dygnet innan Lidingöloppshelgen drar igång, tänkte jag tipsa om något som kanske kan anses ovanligt som tips, men som är viktigt och som jag tyvärr själv kanske måste ta till mig.

Starta inte om du inte är frisk!

Tidigare i höst så slog höstrusk och kyla hårt mot landet med många förkylningar som följd. Och med förkylningar kommer fler förkylningar eftersom det ofta sprids och kanske sprids innan vi själva tycker att vi blivit förkylda, jag vet inte, inte mitt område riktigt. Och känner du att du inte är frisk så tycker jag inte du ska starta och här är några anledningar till varför:

  • Startar du och du inte är riktigt frisk riskerar du naturligtvis att bli ännu sämre och då blir förkylningen kanske både värre och mer långvarig.
  • Om du tänker att du startar och får se hur det går, hur det känns osv. Ja, det kan ju funka, men gör det inte det så hamnar du lätt i samma situation som ovan.
  • Är du inte riktigt frisk kan du troligtvis inte göra dig själv rättvisa i loppet och kommer inte nå det resultat du hade tänkt och detta kan sätta mer grubbel i huvudet än vad det skulle göra att inte starta.
  • Det kan helt enkelt vara farligt!

Så om du inte känner dig helt frisk inför helgens Lidingölopp, fundera gärna en extra gång om det verkligen är värt att starta.

Share Button