Jag är i Sälen och hälsar på Sara men även om det varit en intensiv vecka så skulle det tränas lite i helgen också. Som bekant är jag långdistansare och en långdistansare kommer ingenstans utan sina långpass, inte om man frågar mig i alla fall!

Så efter en minisovmorgon och frukost var det dags, kollade kartan och hade en runda som skulle vara passande och lätt att hitta på gång. Planen var 25-30 km i lagombra fart. Eller lagom och lagom, som vanligt tänker jag att under 5:00 min/km och det behöver inte gå snabbare än 4:45 min/km heller, kan vara lagom. Det var kallt, men soligt och och inte så mycket vind. Väldigt mycket bättre än vädret Stockholm har bjudit på tidigare i veckan. Jag tror att pannbenen var ganska på och jag tvekade inte speciellt mycket över hur det skulle gå. För långpass i ensamt majestät är inte alltid min starka sida.

Jag tog mina första stapplande steg och de kändes både stappliga men lätta. Kanske inte så konstigt för efter första kilometern visade klockan 5:07. Men no worries, jag har bara börjat och jag kommer in i matchen. Och visst gjorde jag det och både andra och tredje kilometern gick på runt 4:30. Jag började fundera lite på om jag borde sänka lite och även om et inte var något aktivt val så hade jag två kilometrar på 4:40 och 4:42. Men det var tillfälligt för snart var jag nere under 4:30 igen och det för att stanna där. En stor del av första milen gick på en grusväg där det ibland var traktorspår och alltså inte det snabbaste att springa på. Men när jag kom ut därifrån och kom ut på asfalten rullade det på lite ytterligare och det liksom bara flöt. Någonstans där efter milen började kilometertiderna ligga under 4:15 och ganska jämnt och så fortsatte det ändå till någonstans runt 24-25 km när jag kom in på den här inte så perfekta skogsstigen igen. Då landade jag istället runt 4:15-4:25 och då började jag också bli lite trött. Men en totalt distans på runt 28,4 km och ett snitt under 4:30 min/km är jag väldigt nöjd med.

Sälen Transtrand 34

Skogsväg, kanske inte min favorit om jag får välja!

Sälen Transtrand 20

Bra asfaltsvägar med lite trafik!

Sälen Transtrand 26

Höstig natur!

Sälen Transtrand 31

Klart grabben måste få dricka lite!

Share Button