Jag trodde ingen skulle komma!

Igår var det en regnig dag. När jag lämnade ett jobb strax innan 16 för att hinna till nästa jobb vid 17 så spöregnade det ute. Eftersom nästa jobb var en företagslöpning utomhus slog mig faktiskt tanken att ”kan undra om det blir något, det kanske inte kommer någon alls”. Men när jag var hemma för snabbt ombyte så hade det faktiskt slutat regna och vi blev nog runt 15 stycken på företagslöpningen, inte illa.

Vi slapp regn nästan hela passet och körde långa intervaller i snabbdistansfart och avslutade med ett par serier med styrkeövningar. Det roliga var att det var några deltagare som framhävde att de tycker att dessa längre intervaller är så bra för det ger mer än väldigt korta intervaller och det stämmer bra överens med vad jag förespråkar också. Summa summarum fick vi ihop ett bra pass på en timme i ett regnigt höstväder.

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

2 kommentarer

  1. Hej!
    Hittade först nu till din blogg via Träningsglädje, som också är en ny bekantskap för mig. Vilka sorts intervaller förespråkar du? Alltså vilka räknas till längre (i tid?)? Och med vilken pulsnivå gäller det då? (Förstår bättre pulsnivå – i procent – än tröskelfart osv.)
    Ska bli kul att börja läsa lite mer av din blogg!

  2. Ella: Välkommen hit till bloggen! Ja, när det gäller vilken längd man bör ha på intervallerna så är det en stor fråga. Man kan absolut variera dem, men jag tror det är viktigt att få med lite längre intervaller emellanåt. Man ska fundera på vilken distans man vill satsa på och tänka att man ska springa intervaller eller snabbdistanser som gynnar den kommande distansen på ett lopp. Korta intervaller tycker jag är under 1,5 minut, medellånga kanske 1,5-4 minuter och längre än 4 minuter kan räknas som längre intervaller. Procentsats använder jag inte direkt själv och den varierar också med längden på intervallerna. Jag tycker det är bättre att hålla en ganska hög fart, göra det behärskat under en tillräckligt lång intervall än att springa med en puls på 95% i en massa korta intervaller, i alla fall om man kanske ska springer en mil eller längre när det blir lopp.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *