Jag skulle kunna vara så krass och säga att jag är löpare och är ganska dålig på att testa något annat än just löpning. Vi vet ju hur det är, vi väljer ofta att låta löpningen genomsyra de flesta av våra träningspass och det är kanske inget fel i det, man blir ju bra på det man tränar. Men det kan ju också vara så att vissa andra träningstyper än just löpning kan indirekt vara bra för löpningen. Och sen kan det ju vara så att det finns andra aktiviteter som är roliga utan att det gör mig till en bättre löpare och självklart måste även dessa aktiviteter få plats i våra aktiva liv. I torsdags började jag med att äta lite för mycket frukost från buffén, vilket gjorde att när jag sedan skulle springa lite intervaller med mig själv på strandpromenaden så var magen inte riktigt på humör. Det blev några 600-ingar i värmen i ganska bra fart, men sedan tyckte inte magen det var roligt längre.

Man blir lätt trött i värmen så efter första passet och lite shopping av ny dricka blev det till att slumra lite med en löpartidning i solstolen. Jag fick ställa klockan för att inte riskera nästa pass för dagen som blev en premiär för mig. Sara hade bokat in oss båda på något som heter Red Cord och jag har nu lärt mig att det är ungefär som TRX fast med två fästpunkter istället för en, om man nu är bekant med TRX… Det var ett bra pass för mig, för det var inget vanligt pass utan ett pass för bara två personer med instruktör och detta för bara 3 Euro per person och passet varade i 50 minuter. Vi gick igenom ett antal basövningar som vi provade, eller rättare sagt, jag provade med Sara kände igen det mesta sedan tidigare. Lite extra roligt var det ju när instruktören nämnde något i stil med ”if you are a runner…”, hur visste hon det? Som sagt ett bra pass och så enkelt när man är här, boka dagen innan och sen kör man. Hemma skulle det inte bli av, inte för mig i alla fall och inte på samma enkla sätt.

Värmen härnere gör mig också ganska trött så efter Red Cord hade jag inte någon energi för att springa ett pass till idag, men däremot var jag med på ett pass som de kallar Stretch och Relax. Inte heller min typ av pass, men säkert välbehövligt, så just på träningsläger brukar jag bli flitigare deltagare på denna typ av pass, i alla fall om man jämför med hemma. Det låter som ett enkelt pass, stretcha lite som vi kanske gör på 5-10 minuter efter löppassen hemma. Och en löpares stretch är ganska annorlunda än de som kanske mer kommer från någon typ av aerobic. Löparstrech gör de enklaste tänkbara övningarna medan dagens stretch innehöll en del ”konstiga” övningar som man har svårt att genomföra. Samtidigt så bevisar det bara att man inte är så smidig som man ibland kanske tror. Eftersom passet var utomhus och vi låg ner på våra mattor en del så tittade man ibland rakt upp i det blå och jag tänkte att det här är ändå ganska coolt!

Playitas 401 stretch and relax

Playitas 402 stretch and relax

Lite halvt akrobatiska övningar fick avsluta mitt stretchpass!

Share Button