Den första träningsdagen har gått väldigt fort. Vad har jag egentligen gjort av den? Jag började med en frukostbuffé där allt möjligt fanns så alla borde hitta en frukost de är nöjda med. Efter frukost blev det rundvandring runt Playitas med en reseledare och direkt efter det blev det dagens första träningspass i form av ett corepass på 30 minuter. Core är en av de gymliknande klasserna jag faktiskt kan tänka mig, även om det inte blir av speciellt ofta och absolut inte nu när jag inte har något gymkort hemma. Jag gillar att corepassen ofta är runt 30 minuter, vad jag kommer ihåg, det känns lagom och överkomligt på något sätt. Corepasset här på Playitas var också ganska enkelt att hänga med på men det är inte detsamma som att alla övningarna var enkla att klara av.

Efter corepasset var klockan redan runt 12 och jag hade inte sprungit än. Det kändes lite konstigt så det var bara att byta om och ge sig ut. Jag hade egentligen inte någon bra plan för en bra löprunda utan jag hade siktat in mig på att springa till grannbyn Gran Tarajal över de ökenliknande kullarna som ligger mellan byarna. Det blev vad jag kallar upplevelselöpning eller äventyrslöpning och innehöll lika mycket klättring i form av att jag fick gå för att det var så brant upp eller ned som att man fick använda händerna på en del ställen. Men fram kom jag och sprang in i byn och ner till strandpromenaden och stranden och när jag var där fick jag lite flashbacks att det ofta ser ut ungefär så när man kommer in till ett spanskt samhälle vid havet. När jag sen tog mig tillbaka samma väg gick det ganska bra när jag visste vad jag gav mig in på, men man får ta det lugnt. Jag var borta runt 1 timme och 45 minuter men hade nog inte tagit mig mer än drygt en mil.

Efter en lat stund i solen kände jag att jag borde göra något mer. Jag borde springa lite mer normalt än vad passet över ”ökenkullarna” hade inneburit. Jag bytte om igen och tog sikte på den väg som leder fram till Playitas. Den vanliga vägen kantas av en mindre väg, bred som en cykelväg, som är till för alla från Playitas som vill nyttja den. Den är drygt 3,5 km lång och med en vändning får man alltså ihop runt 7 kilometer. Under mitt pass såg jag inte bara löpare utan också cyklister, en rullskidåkare, en gångare och folk som helt enkelt bara var ute och gick. Sträckan ser lätt ut när man kommer in med bil, men den är allt annat än lätt, speciellt när det idag blåste väldigt mycket och det kändes som jag hade motvind alltid. Jag var generellt väldigt trött och hade ingen ork till att springa. Det hade inte blivit någon direkt lunch och jag var trött i benen sedan förra passet och denna motvind gjorde det hela till väldigt väldigt jobbigt. Jag hoppas att benen piggnar till och att vinden avtar, för då kan säkert backarna bli lite mer okej för det är en bra sträckning att springa.

Här några bilder från dagens första löprunda över de ökenliknande kullarna.

kenthplayitas1

2013-09-04 13.08.00

2013-09-04 13.34.39

Strandpromenaden i Gran Tarajal och halvvägs på min runda!

2013-09-04 14.14.13

2013-09-04 14.30.34

Och här är jag snart tillbaka, här nere ser vi Playitas!

Share Button