Playitas – Nu kommer jag!

Nu är det äntligen dags, när jag skriver detta är det 8 timmar tills jag sitter på flyget till Kanarieöarna och Apollos träningsanläggning Playitas. Det har blivit september och lite höstigare ute här hemma, men jag hoppas att jag får förlänga en sommar med fantastiskt väder med ytterligare en vecka med sol, värme, träning och vila.

Jag har funderat på hur länge jag känt till att Playitas finns, utan att åka dit. Och det är nog ganska många år sedan jag hörde talas om Playitas för första gången. Sen vet jag att jag sett det lite varstans, på mässor på olika lopp och i lite olika annonser i både tidningar och på nätet. Men nu ska jag alltså åka dit för första gånger och själv testa hur det är. Jag har hört en hel del genom åren och det är svårt att komma ihåg allt jag hört, så nu ska det bli spännande att komma ner och bilda mig en egen uppfattning.

Jag har varit på träningsläger på Kanarieöarna förr, men bara på Gran Canaria och Teneriffa. Förr brukade vi åka på påsklovet med klubben och siktade alltid mot någon turistort runt Medelhavet som också hade en friidrottsanläggning. Samtidigt som det då kändes som det naturligaste och bästa man kunde göra på påsklovet så var det också ganska svårt att hitta bra semesterorter som också hade en friidrottsanläggning vi kunde träna på. Och nu finns alltså Playitas som ska ha både det ena och det andra.

Har ni varit där, tipsa gärna om vad jag inte får missa. Har ni inte varit där, häng med här på bloggen för jag ska försöka återge min träningsvecka i solen så bra som möjligt. Förväntningarna är höga, nu åker vi!

Salt27

Nu ska jag leva loppan och träna i sol och värme på Playitas!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

6 kommentarer

 1. Det är liksom inte så stort – själva anläggningen tar upp större delen av den lilla byn på udden. Om man vill äta någon annanstans så gå längs stranden, längst till vänster där den slutar finns en liten strandpromenad och den första restaurangen där har jättegod mat. Man kan äta inne i staden (som jag har glömt namnet på) som ligger 5 km bort.
  Naturen är karg, ingen större omväxling, men det har sin charm det också. Löpslingorna är lika vad gäller underlag och stigning, ganska backigt överallt.
  När vi var där skulle man helt klart undvika poolen vid lägenhetshotellet, den var inte så värst ren … men den vid hotellet var toppen!
  ha en riktigt skön vecka, ska bli kul att läsa.

 2. Ha det bäst!!! VI funderar på att åka dit också tids nog så ska följa vad du har för dig :)

 3. Låter härligt med semester! Vad var det som till slut fick dig att boka? Något som avgjorde likosm?! Jag är också nyfiken, men har inte fått så klar bild av vad som sker där egentloigen. Blir spännande!

 4. Jag vill verkligen också åka dig. Har funderat en del på det där med träningsresor & kommit fram till att nu är rätt tillfälle för mig också. Ha en bra resa!

 5. Suz: Ja, hoppas det! ;-)

  Anna: Man känner sig sådär lite vilsen när man precis kommit hit jämfört med de som varit här tidigare. Man vill liksom bara veta hur allt funkar med en gång! :)

  Annie: Haha, låter bra det! Häng me! :)

  Sofia: Jag hade inte heller någon klar bild men det går nog bra ändå. Annika och Johan ville åka och helst boka tidigt så då hakade vi helt enkelt på, svårare än så var det inte.

  Jenny: Ja, träningsresor kan man verkligen fundera på och det är nog bra att göra det. Man vill åka, men kan inte åka på allt man vill heller. På något sätt vill man ju åka till ett bra ställe en bra vecka i en bra tid på året så att man får den boost man kanske hoppas få så att det stannar kvar i kroppen när man kommer hem.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *