Att springa på natten eller i alla fall ganska sent på kvällen och i ett landskap eller terräng som kräver pannlampa är ganska häftigt. Vi sprang ett sådant pass på löparveckan nere i Bad Gastein. Alla fick låna var sin pannlampa och vi åkte iväg med buss en bit och skulle därifrån springa hem till hotellet.

Tidigare på dagen hade vi sprungit ett långt pass i tid, men inte så långt i antal kilometrar och så blir det gärna när det är mycket backar. Jag hade väldigt svår nackspärr och hade tagit det lite lugnt på det tidigare passet men nu ville jag se om det funkade att springa lite snabbare. Vi bestämde att jag skulle ta täten för de som ville springa lite snabbare, jag fick agera hare helt enkelt.

Det är ganska speciellt att springa i mörkret med pannlampa och då menar jag inte på en trottoar inne i en stad med gatlyktor utan jag menar där det är i princip kolsvart om man släcker pannlampan. För mig som låg först hade jag inte heller några andra lampor framför mig, men det var kul att titta bakåt och se lamporna från de löparna som ibland låg som ett litet tåg bakom mig. Löpningen funkade bra och jag sprang fram och tillbaka bland de första löparna, allt för att kunna peppa dem så mycket som möjligt på denna 7 kilometer långa nattlöpning. Allt gick bra, förutom att vi hade oturen att behöva stanna för tåget.

Löpning med pannlampa

Gänget innan start!

Löpning på natten

Här fick vi stanna för tåget i månskenet!

Share Button