Det är inte lätt att hinna med allt man vill och ska när man är på läger, även om timmarna som läggs på träning är begränsade i någon form. Det är mycket socialt man ska/vill vara med på runt omkring också. Men nu har jag en liten lucka och ska berätta hur det är här i Bad Gastein.

Igår sprang vi ett pass som jag kallar lite av en upptäcksfärd och det innehöll verkligen lite av varje. Vi joggade iväg tillsammans en bit utmed en bäck där vi höll oss nere i dalen och med en bred grusväg blev det en enkel löpning. Efter ett par kilometer repeterade vi lite löpskolning och joggade därefter vidare till nästa by där vi samlade ihop oss. Nu var ena delen av träningen gjord och jag gissar att vi sprungit knappt en mil. På vägen tillbaka skulle vi istället upp och springa på en stig som följde dalen tillbaka men stigen gick lite mer på kanten av berget och bjöd ganska ofta på härliga utsikter. Alla kämpade tappert och var med hela rundan och för en del blev det en längre tur än man sprungit på väldigt länge. Helt klart ett träningspass i kategorin Upptäcksfärd.

Idag hade vi lite sämre väder på morgonen och då framförallt i form av dimma hela vägen ner i dalen, men det regnade i alla fall inte. Vi modifierade den tänkta turen lite så dagens pass skulle komma att handla mycket om backar. Och i alperna är det ordentliga backar när man säger att det är en backe. Den tänkta rundan blev dryga 12 kilometer och det kanske inte låter så mycket, men oj vad det kan gå uppför och oj vad det kan kännas i framsida lår, i alla fall var det där jag kände mest.

Att vi sen har någon form av styrke- och rörlighetspass varje dag gör ju också att det känns lite. Men är det träningsläger så är det!

alperna badgastein sommar 4

alperna trail 7 badgastein

Share Button