Jag vet inte om sommaren fortsätter i Sverige med den gör det i alla fall i Österrike och Bad Gastein. Eftersom jag skulle upp så tidigt idag igen tyckte jag det såg lite sisådär ut, men när klockan hade blivit 9 på morgonen så strålade solen fullt tillräckligt så att jag fick gå upp på rummet och lämna lite kläder innan träningen ens hade börjat. Än så länge har vi alltså finfint väder på vår löparresa med STS Alpresor.

Dagen inleddes med en liten stadsvandring med tillhörande information av guiden Johan, som också är med och springer hela veckan. Efter det stack vi direkt ut på vårt löppass som innehöll både det ena och det andra. Vi började med ganska lugn löpning ett par kilometer och stannade sen för lite löpskolningsövningar som jag höll i. Efter ytterligare någon kilometer var det dags för nästa stopp och nu bjöd jag på lite styrkeövningar med fokus på benen. Solen gassade och löparna passade på att stå i skuggan i den lilla parken där vi körde våra styrkeövningar. Härefter fick man välja, om man ville fortsätta rundan utan några större höjdskillnader eller om man ville förlänga rundan som då också skulle innebära ganska branta backar. Efteråt samlades alla för lunch på en restaurang inne i byn, men en liten bit upp i backen.

Klockan var kanske runt halv tre när vi var tillbaka och de flesta av oss satte oss i solen och körde lite ”After Run” ett par timmar innan dagens träning avslutades med ett rörlighetspass på terrassen som Frida höll i. Efter en dusch, en 3-rätters på hotellet och en liten genomgång av morgondagens träning så är dagen slut och sängen väntar. Det är ett hårt liv i alperna!

alperna löpning 4

Jag på stadsvandring!

alperna löpning 6

Jag håller i löpskolning!

alperna löpning 1

Jag dyrkar solen!

Share Button