Idag är det fredag och helgen som stundar är en riktig triathlonhelg. Via olika media ser jag att kompisar kommer vara med i triathlontävlingen i Kalmar eller Köpenhamn. Och jag tycker det är häftigt, för även om jag inte ska vara med så kan jag nästan känna hur stämningen är när det verkligen närmar sig. Det är stora lopp och för många kanske årets viktigaste tävling. Båda loppen är så kallade ironmandistanser som ska vara runt 3800 meter simning, 180 km cykling och 42195 meter löpning. Det innebär ju ett väldigt långt dagsverke och just det är nog en del i varför jag gillar denna typ av tävling.

Själv är jag ingen triatlet, tyvärr. Simning är inte alls min grej. Men hade jag kunnat tänka mig simningen så är det inte alls omöjligt att jag någon gång hade velat testa triathlon för jag gillar konceptet starkt. Så till alla er triathleter som ger er på en ironmandistans i helgen, stort lycka till, jag är imponerad!

Lisa Nordén

Lisa Nordén har säkert bidragit till det ökade intressen för triathlon i Sverige!

Share Button