Triathlonhelg

Idag är det fredag och helgen som stundar är en riktig triathlonhelg. Via olika media ser jag att kompisar kommer vara med i triathlontävlingen i Kalmar eller Köpenhamn. Och jag tycker det är häftigt, för även om jag inte ska vara med så kan jag nästan känna hur stämningen är när det verkligen närmar sig. Det är stora lopp och för många kanske årets viktigaste tävling. Båda loppen är så kallade ironmandistanser som ska vara runt 3800 meter simning, 180 km cykling och 42195 meter löpning. Det innebär ju ett väldigt långt dagsverke och just det är nog en del i varför jag gillar denna typ av tävling.

Själv är jag ingen triatlet, tyvärr. Simning är inte alls min grej. Men hade jag kunnat tänka mig simningen så är det inte alls omöjligt att jag någon gång hade velat testa triathlon för jag gillar konceptet starkt. Så till alla er triathleter som ger er på en ironmandistans i helgen, stort lycka till, jag är imponerad!

Lisa Nordén

Lisa Nordén har säkert bidragit till det ökade intressen för triathlon i Sverige!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

3 kommentarer

  1. Att det inte ÄR din grej betyder ju inte att det inte kan BLI det! :-) Jag simmande bara uselt långsamt bröstsim för 1 år sen, med samma inställning som dig (”inte min grej,kan inte”). Men efter at ha gjort om mitt mind set och anmält mig til vuxensimskola så kan jag säga att simning (och triathlon) nu är något av det roligaste jag vet. :-)

  2. Sara: Ja, helt rätt! Bra gjort! Och jag kan erkänna att det var nog bara tidigare i denna veckan som det för första gången slog mig att ”jag skulle ju kunna försöka lära mig”, trots att jag hatar kallvatten. Om det blir verklighet eller inte vet jag inte. För det skulle troligtvis innebära att min löpträning blir drabbad och det vill jag egentligen inte. Plus att det skulle bli väldigt dyrt. Plus att det skulle ta väldigt mycket tid att träna alla grenar. Så även om jag håller med dig och gillar din inställning har jag fortfarande lite hinder på vägen.

    Helena: Nja, det kan jag väl inte påstå. Men om jag jämför cykling och simning så är jag nog proffs på att cykla och sjunker som en sten i vattnet. Cykla har jag trots allt gjort förr, Vätternrundan och sånt. Men simma i kallvatten, väldigt många träningstimmar och svindyrt är väl parametrar som talat mot triathlon för mig.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *