Ikväll var jag ute på Lidingö och körde ett pass för ett par adepter. De ska springa Lidingöloppet och det kommer allt närmre, ”bara” 1,5 månad kvar. För mig var det också kul att komma ut och springa på klassiska Lidingöbanan, det händer inte så ofta, tyvärr, det är ju en bit dit. Lidingöloppet har ju den tuffa kombinationen av 30 km distans och mycket backar, både korta branta backar och långa sega backar. Och eftersom det inte är på asfalt så kan det bli väldigt lerigt som gör det ännu jobbigare.

För er som satsar på Lidingöloppet så spring gärna en del i backar. Följdfrågan blir ofta hur lång backe, hur många intervaller och hur fort och hur… Och mitt svar är ofta detsamma, ”alla backar”. Det finns inte direkt något rätt eller fel, det viktigaste är som vanligt att det blir av. Och ska du tänka på något kan det ju vara att variera backarna och det blir det ju automatiskt om du ser till att springa rundor där du kommer förbi många och olika typer av backar.

Springa i skidbacke

Leta upp en skidbacke och bara kör!

Share Button