Ikväll hade jag första företagspasset efter sommaren. Det är ett företag jag kört med nu under våren och deras mål är Bellmanstafetten i Stockholm nästa vecka där de har några lag med. De ville (som vanligt) köra på ganska ordentligt så att de verkligen fick kämpa och bli trötta.

Jag valde att vi skulle köra lite backintervaller med benövningar i setvilan. Jag ville att de skulle kämpa och ta ut sig minst lika mycket som under ett tidigare intervallpass där de kämpade bra och blev ordentligt trötta. Som löpare är det inte det lättaste att verkligen satsa från början för man vill gärna känna att man orkar och kanske tar det lite lugnt i början, men det gällde för mig att peppa dem ganska hårt redan från start och springa med dem. Och det hjälper verkligen, när jag är där kan de alltid ge det lilla extra, som kanske är svårt när inte jag springer bredvid och peppar. Men jag peppar helst konstruktivt, att kommentera vad de gör bra och vad de kan försöka tänka på. Jag är inget större fan av att bara skrika ”heja heja”, det känns lite B om jag är där för att jobba, då vill jag kunna ge något mer konstruktivt som ger dem något i längden.

Stort lycka till på Bellmanstafetten nästa vecka!!

2013-08-13 23.42.00

Share Button