Boston Marathon 2014

Är det redan dags att börja fundera på loppen nästa år? Nja, kanske inte, men när det gäller Boston Marathon, så ja!

Som ni kanske minns så utsattes Boston Marathon för ett bombdåd under årets lopp vilket märktes en del, jag vet, jag var där. Jag har sprungit Boston Marathon de 3 senaste åren och har sett vilket populärt lopp det är att springa, både för amerikanare och utländska löpare. Det är något visst med Boston Marathon och amerikanarna är väldigt stolta över sitt gamla genuina lopp. Och att loppet i år utsattes för ett bombdåd kommer inte att slå ner amerikanarna och loppet kommer troligtvis att bli ännu populärare nästa år. Det ryktas om att fler än vanligt vill springa nästa år och arrangörerna tittar på lösningar på hur de ska kunna ta emot fler än de 26-27000 de brukar ha som maxgräns.

De brukar öppna anmälan i september och får de bara klart med hur många löpare de kan ta emot nästa år så öppnar de säkert anmälan i september även i år. Och då gäller det att vara ganska snabb. För ju bättre tid man själv har presterat på marathon i förhållande till de kvalificeringstider som finns, desto tidigare får man anmäla sig. Det är alltså inte säkert att man får en plats, bara för att man har klarat kvalgränsen. Däremot är kvalgränserna numera inte lika tuffa som till New York Marathon.

Så har du någon gång funderat på att springa ett häftigt lopp i USA är det kanske nu du ska försöka göra det. Spring Boston Marathon 2014, det kommer jag göra! Vill du läsa mer om allt kring Boston Marathon så klicka in på deras hemsida.

All in for Boston 2013.1

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

2 kommentarer

  1. Det vore onekligen coolt!
    Hur funkar det med jet-lag osv? Måste man åka dit ett par dagar innan eller hur gör du?

    // Johannes

  2. Johannes: Det ÄR coolt! :)
    När det gäller jetlag finns det olika idéer. Loppet startar runt kl 10 amerikansk tid, vilket innebär kl 16 svensk tid. Så en idé är att åka dit ganska nära inpå loppet, typ 2 dygn innan och försöka behålla svensk tid ganska bra, dvs gå upp tidigt på morgonen i Boston. På så sätt är det inte så konstigt att gå upp runt 5 på morgonen vilket man får göra innan loppet. Men det finns också de som säger att det inte funkar så, utan mer jetlag är jetlag, vilket då innebär att man bör åka över så många dagar innan att man tycker att man hinner anpassa sig. Men vi med vanliga jobb måste ju tänka semesterdagar också och man vill kanske inte heller åka över en vecka innan och gå omkring och turista för mycket och bli trött i benen. Så det beror ju lite på vad man vill göra under resans gång, innan och efter loppet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *