Är det redan dags att börja fundera på loppen nästa år? Nja, kanske inte, men när det gäller Boston Marathon, så ja!

Som ni kanske minns så utsattes Boston Marathon för ett bombdåd under årets lopp vilket märktes en del, jag vet, jag var där. Jag har sprungit Boston Marathon de 3 senaste åren och har sett vilket populärt lopp det är att springa, både för amerikanare och utländska löpare. Det är något visst med Boston Marathon och amerikanarna är väldigt stolta över sitt gamla genuina lopp. Och att loppet i år utsattes för ett bombdåd kommer inte att slå ner amerikanarna och loppet kommer troligtvis att bli ännu populärare nästa år. Det ryktas om att fler än vanligt vill springa nästa år och arrangörerna tittar på lösningar på hur de ska kunna ta emot fler än de 26-27000 de brukar ha som maxgräns.

De brukar öppna anmälan i september och får de bara klart med hur många löpare de kan ta emot nästa år så öppnar de säkert anmälan i september även i år. Och då gäller det att vara ganska snabb. För ju bättre tid man själv har presterat på marathon i förhållande till de kvalificeringstider som finns, desto tidigare får man anmäla sig. Det är alltså inte säkert att man får en plats, bara för att man har klarat kvalgränsen. Däremot är kvalgränserna numera inte lika tuffa som till New York Marathon.

Så har du någon gång funderat på att springa ett häftigt lopp i USA är det kanske nu du ska försöka göra det. Spring Boston Marathon 2014, det kommer jag göra! Vill du läsa mer om allt kring Boston Marathon så klicka in på deras hemsida.

All in for Boston 2013.1

Share Button