Ja, nu är vi alltså inne i augusti och vad kommer augusti bjuda på i träningsväg då? Jo, minst 4 morgonjoggar som jag skrev om igår, min nya utmaning att komma igång med. Augusti blir också en viktig träningsmånad inför loppen som kommer senare i höst. Och den riktigt stora träningshändelsen i augusti lär bli löparresan till Bad Gastein med STS Alpresor 17-24 augusti, det börjar helt klart närma sig. På träningen i tisdags träffade jag en annan löpare som också ska dit och som har varit just där och sprungit tidigare och gillar det. Sådant gillar jag att höra, det ger en lite extra skön bekräftelse på att det säkert kommer bli kanonfint att springa där i bergen.

Jag ser fram emot resan på olika sätt. Jag gillar att resa, vem gör inte det!? Det blir kul att träffa nya löpare, med olika bakgrunder, olika mål och olika förhållningssätt till löpning och träning. Jag tror det blir superhäftigt att springa omkring i ”riktiga” alperna med ordentliga berg till skillnad mot till exempel Åre i Sverige. Jag gillar Åre, men jag har också märkt att alperna är några snäpp värre. Men det jag kanske mest ser fram emot är att springa en del träningspass där man bara är, tittar sig omkring, njuter av naturen och sällskapet. Det kan låta fånigt, men för mig är det en stor grej eftersom jag ofta har en förmåga att se nästan alla mina träningspass som träning där jag inte engagerar mig så mycket i det som finns runt omkring. Detta skulle jag vilja bli bättre på och resan till alperna kommer säkert bli en resa där jag inte får missa allt som finns runt omkring mig när vi springer.

Även om det bara är 2,5 vecka kvar så finns det kanske platser kvar till resan, kika in på länken ovan om du är intresserad av att följa med. På bilderna nedan ser vi hur det tydligen har sett ut tidigare i Bad Gastein!

bad gastein sommar 1

bad gastein sommar 2

Share Button