Idag är det sista juli, sista dagen på den stora sommarmånaden som i år har bjudit på väldigt bra väder i stora delar av landet. En del kanske har lyckats bra med träningen och en del kanske har lyckats mindre bra. Det är inte ovanligt att gymmen får mycket besökare efter sommaren och efter nyår, för just under sommaren och under jul- och nyårshelgen är det många som kanske inte tränar så mycket och efteråt känner att det är dags att ta tag i träningen.

Och ni vet hur det brukar vara när man ska börja med något, det brukar bli ”sedan” eller ”efter” det-och-det. Men det hjälper sällan att vänta, det blir aldrig ett perfekt läge så nu imorgon när augusti börjar så låter vi startskottet gå. Bestäm dig för något mål, vilket som helst, och börja ta dina steg i rätt riktning. Bestäm dig nu och börja nu. Och i början är det inte några stora steg som är viktiga, små steg är nog så bra, det viktigaste är att vi tar dem. Vi bestämmer själva vilka steg som passar oss bäst, men vi börjar nu.

Ofta går vi i gamla vanor och bara ”kör på”, men tänk på att det ofta är när vi förändrar något som vi också märker en positiv skillnad. Så våga utmana dig själv att förändra något och börja göra något du länge funderat på men inte kommit till skott med. Och det kan ju faktiskt vara att sluta med något också, som i sig kan vara en positiv förändring i rätt riktning mot ditt mål.

För egen del skulle jag kunna bestämma mig för att från och med nu så ska jag morgonjogga minst en gång i veckan. Och då behöver jag inte fundera på hur långt, hur länge eller vilken fart. Det kommer lösa sig själv och det viktigaste är att jag kommer ut. Fundera på vad som skulle kunna passa dig. Bestäm dig för något och börja nu!

Att planera för något hjälper inte om vi inte också genomför det vi planerat! Detta gäller absolut även mig och därför bestämmer jag mig nu för att minst en gång i veckan från och med nu ska jag morgonjogga och det är bara skada eller sjukdom som får komma emellan.

Vad bestämmer du dig för?

Bestäm dig nu - 31 juli

I sommar har jag hängt mycket på stranden men nu i höst blir det mer träning istället!

Detta är ett blogginlägg i samarbete med Intersport.

INTERSPORTBLOGGARE_LOGO 

Intersportlogga

Share Button