Vad gillar ni titeln på blogginlägget? Kanske inte ett ord man googlar på så ofta, men annars ett ganska skönt ord tycker jag själv. Och ordet sammanfattar väldigt bra gårdagens träningspass.

Jag gillar att inte bara att träna hårt och strukturerat, speciellt i sol och sommarvärme. Jag gillar också att springa på underbara ställen, i ”njutningssyfte” som en löpcoachkollega kallar det. Igår hade vi ett sådant träningspass. Det här med regn och åska som man hotat med blev bara några enstaka stackars droppar vid lunchtid som inte ens tömde stranden på badgäster i Tylösand. Det blev snarare väldigt hett ute senare under eftermiddagen. Efter ett par timmar i solstolen på balkongen kom vi på att vi skulle åka till Lynga. Lynga är en ganska okänd strand någon mil norr om Halmstad som förutom en bra strand också har en fantastisk strandskog med löparslingor och Sveriges högsta sanddyn.

Vi cabbade ner bilen och åkte ut till Lynga. Sara bestämde vad vi skulle göra och det blev en runda i strandskogen på ungefär 5 kilometer. Då och då stannade vi till för att göra lite styrkeövningar. I slutet av rundan kom vi också ner till stranden och havet och det var precis lika bra som det brukar vara. Klockan hade passerat 19 men ändå var det folk på stranden, folk som badade och folk som bara njöt av att vara där och då, i nuet. Jag gjorde detsamma, njöt för fulla hus och solen lyste i vattnet så där fint så man blir bländad. Ja, det var ett livsnjutarpass.

Halmstad Lynga 103 copy

Halmstad Lynga 136 copy

Halmstad Lynga 113 copy

Halmstad Lynga 130 copy

Share Button