Finväder och jag var tvungen att sticka ut en liten sväng. Visste inte riktigt vad jag skulle hitta på men jag ville springa i adios boost och känna lite fart. Så jag bestämde mig för att springa en av standardrundorna här hemma och lägga in lite kortare intervaller under tidens gång. Mina kortare intervaller var idag 2 minuter långa. Det finns de som kör 15 sekundersintervaller när de kör kortintervaller, men jag siktar inte på någon sprintdistans så jag tror lite längre intervaller gynnar mig mer.

Fokus var inte att springa så fort jag kunde utan snarare att försöka springa på ett bra sätt, med landning på foten under kroppen och med lite frånskjut och med bra hjälp av armarna och så vidare. Detta gör iofs att det går ganska fort och det blir alltså också ganska jobbigt. Ungefär 1 minut in i intervallerna kände jag att jag inte riktigt orkade hålla kroppen i det perfekta läge jag ville, men det var absolut bra träning. Farten spelade som sagt mindre roll, men under 4 minuter per kilometer höll jag i alla fall i mina kortintervaller.

Share Button