Det händer inte ofta, tyvärr alldeles för sällan, men idag sprang jag lite i en skidbacke. Backlöpning och helt enkelt backintervaller. När backen är tillräckligt lång, vilket den var idag, så är upplägget av pass väldigt enkelt, spring upp och jogga ner, spring upp och jogga ner. Man behöver alltså inte tänka på att hålla någon viss fart varken upp eller ner, man springer upp så gott man kan och joggar/lufsar ner i behagligt tempo. När man är nere vänder man om och kör direkt igen.

Skidbacken som fick agera träningsarena för dagen var min ”lilla” skidbacke där jag åkte lite utför förr i tiden. Både längden och lutningen i skidbacken passar nog egentligen bättre till backintervaller än alpin skidåkning, men när man var mindre tog man vad som fanns hemomkring och åkte upp och ner, upp och ner. Det fanns också en liten stig att följa så att man inte behövde springa i det högre gräset, vilket hade gjort det ännu jobbigare.

När du springer backintervaller på det här sättet tycker jag inte man behöver något specifikt och detaljerat upplägg, som jag nämnde tidigare. Jag bara sprang iväg, delade in backen i olika delar, där jag passerade ett hus, ett träd,  korsade en annan stig och sedan kämpade jag sista biten upp. Det gick inte fort, men jag tog mig fram. Och det var bara att korta ner steget och jobba aktivt med armarna. Man verkligen känner hur pulsen kan gå från ”lagom” till väldigt mycket på väldigt kort tid. Efteråt märkte jag också hur jag var trött på ett annat sätt än vanligt, och det gillar jag, för då har det gett något. Vaderna som kändes lite i början skärpte till sig och efteråt var det låren som gärna skakade lite i varje steg och pulsen som var högre på ett lite annorlunda sätt än i vanliga fall. Men som vanligt tycker jag nog att pulsen, eller i alla fall andningen, lugnar ner sig ganska fort och det ser jag som ett bra tecken. Jag ser också träningen som positiv eftersom jag blev just trött på annorlunda sätt och är jag ganska dålig på att springa i backe är det ju också en sak jag behöver träna mer.

Efter träningen fortsatte utflykten, till bland annat ett nytt fikaställe och sedan kom vi lagom till After Beach på Solgården i Tylösand och ja, självklart sken solen!

2013-07-16 12.17.32

Skidbacken nerifrån och uppifrån

2013-07-16 12.22.10

vrenningebacken 1

merrell 1

Sprang i mina Merrell idag

äppelcafé slöinge 4

solgården tylösand 2

världens bästa lägenhet halmstad

2013-07-16 19.13.48

Fika med våffla, After Beach, middag på balkongen och självklart med en sommaröl från Halmstad!

Share Button