4 veckor kvar

Det var lite hetsande på facebook i början på veckan och helt plötsligt hade det hänt. Jag hade anmält mig till Stockholm Ultra 100 km. Och just då hade jag fortfarande problem med en vad, som jag hoppas är bra för en lång tid framöver nu. Men jag tänkte, hur svårt kan det vara, det är bara att genomföra.

Jag har sprungit 2 ultralopp tidigare, men då har det varit tidslopp och det känns på något sätt enklare. Man springer så långt man vill på den tiden man har. Det går liksom inte att bryta, startar du får du alltid ett resultat. Nu är det lite tvärtom, målet är efter 100 km och når man inte dit är det kört. Det blir mer definitivt på något sätt. När startskottet går vet man hur långt det är kvar, det vet man inte på tidslopp (även om man kan ana att det är ganska långt kvar).

Idag är det 4 veckor kvar och tanken är att få in några längre pass under denna tiden, men det får också bli som det blir. Det svåraste tror jag blir att springa tillräckligt sakta från start och att fylla på med den energi som krävs under dagens gång, för det känns som det kommer ta en dag. Men det finns gott om tid att få lite tips från rutinerade ultrarävar.

Gotland 057

Lite osäkert om jag får till ett liknande hopp efter en 10-milarunda!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

4 kommentarer

  1. Efter att ha sprungit hälften så långt igår säger jag bara hatten av. 10 mil är inget man gör på en kafferast…ska bli kul att följa dig!

  2. 100 är långt – men som du säger, om du bara håller nere farten i början så klarar du det helt säkert. Bryta ner i mindre delar, äta ordentligt, ta det lugnt. Vi sprang om 6 st den sista milen på Tjejmarathon, visade att vi hållit rätt fart från början.

  3. Anneliten: Ja, jag måste ju testa! :)

    Helena: Ja, du får följa, men också peppa, det lär jag behöva!

    Anna: Ja, lugnt och in med energi tror jag på!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *