Idag har det varit Sprint SM i Triathlon här i Halmstad under SM-veckan. Det var grymt fint väder och jag blev till och med lite solbränd som åskådare. Det var säkert ganska varmt för deltagarna, men de började ju med att svalka sig i Nissan så det kanske var lugnt.

Det verkar som distansen var 750 meter simning, 2 mil cykling och 5 kilometer löpning. Men det ska sägas att det inte behöver vara några exakta distanser inom triathlon så att tänka i termer av personliga rekord kanske är lite svårt. Banan hade de lagt väldigt publikvänligt och bra. Simningen var som sagt i Nissan och sen sprang de upp till varvningen vid Stora Torg. Sedan var det 4 varv cykel och 3 varv löpning och detta gjorde att vi som stod vid varvningen och målet kunde följa loppet väldigt bra. Och det var också väldigt mycket folk som hade samlats vilket naturligtvis är kul.

Nu är jag ju ingen simmare, så triathlon för min del känns uteslutet, men annars ser det ju väldigt roligt ut. Det känns som det är en kul sport. Men den här sprintdistansen känns lite i kortaste laget, jag tror de lite längre distanserna är ännu roligare att följa. Idag var det inte heller någon riktig spänning för bland både tjejerna och killarna var det den som drog ifrån på simningen som sedan höll undan resten av loppet.

2013-07-06 13.37.39

Vinnare i tjejklassen: Jenni Nilsson

2013-07-06 14.59.32-1

Vinnare i killklassen: Joel Vikner

Share Button