En av många fantastiska saker med löpningen är när man som löpcoach lyckas nå fram till en annan löpare och lyckas hjälpa till med både individuella förbättringar i löptekniken och individuella tips vad gäller träning mot framtida mål. Igår kväll hade jag en sådan lyckad kväll. Vi pratade om allt mellan himmel och jord vad gäller löpning. Jag kände att jag lyckades nå fram på ett bra sätt och jag var nöjd efteråt. Att få dela med sig av tips som gör att andra löpare kan utvecklas är helt enkelt fantastiskt roligt.

Och jag kommer ihåg en gång när vi var mindre, hur mamma och pappa ställde upp för några klubbkompisar som behövde komma ner till Helsingborg för en väldigt stor ungdomstävling i friidrott (världens största om jag inte minns fel). Deras föräldrar kunde inte köra eftersom tävlingarna började redan på fredagen men vi hade möjlighet. Och deras viktigaste grenar gick just på fredagen. Det var väldigt uppskattat av alla och jag kommer ihåg att för mig kändes det väldigt viktigt att vi kunde hjälpa till och lösa deras problem med skjuts. Att hjälpa andra har många gånger varit roligare och viktigare än att tänka på mig själv, på gott och ont naturligtvis.

Bestämd Grabb

Nöjd coach, men kanske inte så ”allvarlig” som jag ser ut att vara på bilden. :)

Share Button