Drick mer vatten!

Den här uppmaningen, ”Drick mer vatten”, är inte minst till mig själv, men jag gissar att det är många som behöver tänka på det i sommar. Idag var det varmt ute och såhär framåt kvällen kan jag känna mig lite dåsig och hade jag dessutom tränat ute på dagen hade det blivit ännu värre. Så ett (av flera mission) jag ska ha i sommar är att dricka mer vatten.

Vatten är inte direkt min favoritdricka, men jag kan vara bra på att dricka det i tillräckliga mängder när jag vet att jag behöver det några dagar inför ett långt lopp, så jag borde kunna dricka det nu under sommarn också. Jag ger mig själv en liten utmaning och säger att jag ska dricka en liter vatten om dagen. Det kan låta lite, men det är en liter mer vatten per dag än vad jag brukar dricka.

Drick mer vatten

Kom igen nu, nu dricker vi mer vatten i sommar!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

5 kommentarer

 1. Och då kan jag ju inte låta bli att slinka in (som sjuksköterska) att om man tränar och det är varmt så är det inte bara vatten som behöver fyllas på med till kroppen utan salter och mineraler. Dricker man bara vatten späder man ut kroppen och det kan bli farligt, men då måste man oxå såklart dricka mycket vatten. Saltgurka är bra ;-)
  Hoppas jag nu inte låter alltför jobbig men jag har träffat flera patienter som druckit mycket vatten när det varit varmt och de har tränat eller dylikt och det är inte skoj.
  Lägg en citron eller gurka eller frukt i vattnet så smakar det godare.
  Ha en under bara sommar!

 2. Monica: Tack för det! Du är inte alls jobbig, du bara bidrar med expertkunskaper inom ett område som inte är min starka sida. Jag har också hört att det kan vara farligt med för mycket vatten, men då antar jag att man ska dricka ganska mycket. Men helt klart ska jag tänka på det där med salter och mineraler och hoppas att SportResorb gör ”jobbet” och då blir det dessutom godare.
  Önskar dig en bra sommar!

 3. Monica – En fråga på det om man får drista sig till det är då om det räcker med att slänga i en gurka eller dylikt? Det gör grejen eller är det något annat man ska tänka på? (Käka salta pinnar eller ta lite extra salt på ägget tex?)

  (Och sorry Kenth att jag kapar kommentarfältet här… diggar din blogg förövrigt!)

  // Johannes

 4. Johannes: OM du menar att du slänger i en saltgurka i vattnet så duger det fint men om man vill vara säker på att få sig rätt mängd med salter och mineraler så kan man som Kenth skriver dricka SportResorb. Och då är det vid extrem träning och värme som det hjälper annars duger vatten fint.
  Tack för en superinspirerande och fin blogg
  Kram Monica

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *