Jag skulle vilja göra ett litet tillägg till det blogginlägg jag gjorde igår, som handlade om att man med fördel kan ställa upp i olika lopp på till exempel 5-10 kilometer för träningens skull. För tävling är bästa träning, eller i alla fall riktigt bra.

Men detta innebär ju också att man inte kan begära att man ska sätta pers varje gång man ställer sig på startlinjen. Men tyvärr är det inte ovanligt att man hör talas om eller läser på bloggar att de siktar på just pers varje gång och tror de inte att de kan sätta pers så ställer de inte upp eller kanske bryter under loppets gång. Inte någon skön stil om man frågar mig. Jag kan förstå att man som ny i löparvärlden har en brant utvecklingskurva och faktiskt kan sätta pers gång på gång, men jag lovar, den utvecklingskurvan kommer börja plana ut med tiden och till och med börja bölja lite upp och ned. Så det är bara att inse, man kan inte sätta pers varje gång man ställer upp i ett lopp, men det betyder inte att man inte ska starta eller bryta, för det är trots att en mycket bra träningsform som du troligtvis inte kan förmå dig till att genomföra själv.

Kustmaran 09

Spring gärna lopp för träningens skull, men räkna inte med pers varje gång!

Share Button