Det är inte speciellt ofta jag är på någon pressvisning, men igår hände det. Det var Casall som skulle visa upp sitt nya koncept som de kallar HIT, High Intensity Training. Jag tror inte själva konceptet är speciellt nytt, men Casall var tydliga med att de vill ge möjligheten för många att träna HIT, utan att behöva gå till något gym. Därför har de utvecklat både kläder och träningsredskap som är anpassade till konceptet.

Efter lite information satte ett gäng tjejer och några killar igång med att visa en massa övningar i en fartfylld show. Just där och då tänkte jag inte så mycket utan kände mig mest inspirerad av vad de gjorde och tog emot av den show jag bjöds på. I efterhand har det också landat hos mig att de använde många av de redskap som nu finns inom det koncept Casall kallar HIT. Det går att hitta på mycket, det är mest fantasin som sätter gränser.

Min erfarenhet av visningar är som sagt inte så stor, men här blev jag positivt överraskad. Casall hade satsat och de hade ett genomtänkt program över den dryga timmen vi var där.Vi fick lite information, men jag vill gärna ha lite ”verklighet” och det bjöds vi också på, till och med i en skön show till musik. Mycket av det vi såg kommer att lanseras i augusti och då ska också en app lanseras för att förhoppningsvis ge en mängd förslag på övningar till de olika redskapen inom konceptet.

Jag brukar ofta tänka ”varför är det bra för mig om jag håller på med löpning” och så tänkte jag även igår. Och utan att fråga fick jag svaret att detta inte var någon specialistträning utan skulle snarare ses som en bas till annan mer grenspecifik träning. Och eftersom jag blev så inspirerad av showen köpte jag svaret och har i alla fall just nu en förhoppning om att bli vältränad inom mer än bara löpning.

CASALL HIT 4

CASALL HIT 5

CASALL HIT 8

Share Button