Enervit Liquid

Jag fick lite frågor om Enervit och hur jag gör med det på lördag, så jag svarar med ett blogginlägg.

Förutom att Enervit Liquid är just flytande istället för gel så är en annan fördel att den har skruvkork. Detta gör att man inte behöver svepa allt på en gång utan man kan dela upp innehåller på mer än ett tillfälle. Jag delar upp varje behållare till 2 doser och tycker att det är väldigt lagom. Tänk bara på att inte kasta skruvkorken när du öppnat den för första dosen.

enervit 3

Enervit Liquid

Jag använder 2 eller 3 Enervit Liquid på ett marathon. Just i Stockholm får jag langning vid 17 kilometer så jag behöver inte bära med mig alla själv från början. Så om jag satsar på 3 stycken på lördag ser jag till att ta sista dosen i första behållaren i samband med langningen vid 17 kilometer. Har jag då 2 behållare kvar, alltså 4 doser, kanske jag tar dem ungefär vid 23, 28, 33 och 38 km. De är väldigt koncentrerade så många tycker säkert att de är för söta och sliskiga och vill skölja ner det med vatten. Jag kan ta dem som de är, men visst är lite vatten efter att föredra. Men jag har alltså inte matchat så i detalj att jag vet vid vilka vätskekontroller jag ska ta de olika doserna om jag vill skölja ner dem med vatten.

När det gäller hur jag får med mig dem har jag inga problem med att hålla en Enervit Liquid i handen, men jag vill bara ha en, så att jag hela tiden har minst en hand fri. Sen kan man ju faktiskt bära med sig dem i kläderna också. På de allra flesta shorts eller tights från Craft finns det en ficka där bak som jag använder. Och på armen funkar det utmärkt att ha en Enervit Liquid i hållaren som jag i vanliga fall har mobilen i. Jag har också provat att sticka ner en i socken, men det funkade inte så bra. Jag tappade inte den, men den skavde hål på huden så jag blödde lite när jag kom i mål.

enervit 1

Funkar bra att ha i bakfickan på shorts och tights från Craft

enervit 2

Väldigt enkelt att ha med sig i hållaren för mobilen

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

6 kommentarer

 1. Heja Enervit! Jag har med mig två men kanske borde få en tredje langad… En med en jäkla massa koffein i!

 2. Jag tycker Enervit Liquid är bra! jag kör med dem under mina Ironman, nu senast i IM Texas. Både under cykling och löpning. MEN, priset överlag på gels i Sverige är ju helt galet. En gel för 45kr. Sockerlösning, salt och koffein. Jag kör lite med Powerbar också, och de kostar väl 25kr/st i Sverige, i USA kostar de $1,25 och fanns på Target för $0.50. Lagom pris! Vet du var Enervit härstammar från? Letar efter ställe att köpa lite billigare. Att vara storkonsument blir jäkligt dyrt annars!

 3. Ett till tips för att få med sig dem (om man inte har bra fickor) är att tejpa med maskeringstejp runt underarmarna. Maskeringstejp sitter lagom hårt men gör inte direkt ont när när det är dags att riva av. Har haft så på tre marathon där jag inte kunde få langning. Tänk på att sätta gelen på utsidan av armarna så att de inte skaver på kroppen när ni springer. Lycka till på lördag ni som springer!!

 4. Jag brukar använda triathlonkläderna med gelfickor funkar bra. Jag såg på varvet att några märken har börjat med gelfickor på vanliga löpartights vilket är välkommet.
  Jag håller med Karin om att det är lite väl dyrt.
  Jag brukar äta 6st på en mara så det blir ju lite pengar…

 5. Personligen sa haller jag mig borta fran produkter med Fruktos som kan stalla till stora problem med magen. Sag att Enervite hade mindre gel forpackningar ocksa sa man inte behover krangla med kork…

 6. Helena: Ja, du gillar koffein va? ;-)

  Karin: Ja, jag håller med! Nu använder jag bara Enervit på tävling, men skulle gärna göra det en del på träning också, men som du säger, det skulle bli för dyrt. Jag tror jag betalar 40-45 kr för Liquid. Men nej, tyvärr, vet inte var Enervit ”kommer ifrån”, har inte försökt kolla upp det heller. Sen tycker jag ”allt” är billigare när man är i USA och kollar på mässor eller i sportaffärer.

  Jessica: Ja, så har jag sett att en del har dem, framförallt utomlands. Man får kanske inte ha för mycket hår på armarna, men det skulle vara lugnt för mig. :-)

  Jörgen: Oj, 6 st på en mara låter mycket. Men samtidigt, kan det bli för mycket? Energi får man väl inte för mycket av? Tål att funderas på. Jag blev lite nyfiken, är det skillnad på vanliga fickor på tightsen och på ”gelfickor”. Jag är ingen triathlet så jag har ingen koll på detta. Och ja, det är dyrt!

  Stefan: Man får nog prova sig fram till vilka produkter magen pallar. Ja, Enervit har en massa gel också men då spyr jag, jag måste ha Liquid och får ta smällen med skruvkork, det funkar okej.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *