Jag fick lite frågor om Enervit och hur jag gör med det på lördag, så jag svarar med ett blogginlägg.

Förutom att Enervit Liquid är just flytande istället för gel så är en annan fördel att den har skruvkork. Detta gör att man inte behöver svepa allt på en gång utan man kan dela upp innehåller på mer än ett tillfälle. Jag delar upp varje behållare till 2 doser och tycker att det är väldigt lagom. Tänk bara på att inte kasta skruvkorken när du öppnat den för första dosen.

enervit 3

Enervit Liquid

Jag använder 2 eller 3 Enervit Liquid på ett marathon. Just i Stockholm får jag langning vid 17 kilometer så jag behöver inte bära med mig alla själv från början. Så om jag satsar på 3 stycken på lördag ser jag till att ta sista dosen i första behållaren i samband med langningen vid 17 kilometer. Har jag då 2 behållare kvar, alltså 4 doser, kanske jag tar dem ungefär vid 23, 28, 33 och 38 km. De är väldigt koncentrerade så många tycker säkert att de är för söta och sliskiga och vill skölja ner det med vatten. Jag kan ta dem som de är, men visst är lite vatten efter att föredra. Men jag har alltså inte matchat så i detalj att jag vet vid vilka vätskekontroller jag ska ta de olika doserna om jag vill skölja ner dem med vatten.

När det gäller hur jag får med mig dem har jag inga problem med att hålla en Enervit Liquid i handen, men jag vill bara ha en, så att jag hela tiden har minst en hand fri. Sen kan man ju faktiskt bära med sig dem i kläderna också. På de allra flesta shorts eller tights från Craft finns det en ficka där bak som jag använder. Och på armen funkar det utmärkt att ha en Enervit Liquid i hållaren som jag i vanliga fall har mobilen i. Jag har också provat att sticka ner en i socken, men det funkade inte så bra. Jag tappade inte den, men den skavde hål på huden så jag blödde lite när jag kom i mål.

enervit 1

Funkar bra att ha i bakfickan på shorts och tights från Craft

enervit 2

Väldigt enkelt att ha med sig i hållaren för mobilen

Share Button