Stockholm Marathon närmar sig och det märks bland många löpare som ska springa maran. Idag på träningen med Running Sweden märktes det på det sätt att vi körde ett intervallpass uppkallat av marathonlöparen Steve Moneghetti från Australien. Passet har fått hans namn eftersom han ofta körde detta intervallpass inför hans marathonlopp. Intervallerna består av 4*90 sek + 4*60 sek + 4*30 sek + 4*15 sek, hela tiden med lika lång vila som tidigare intervall.

Ett intressant pass som jag inte skulle köra på egen hand och det är ju också mycket tider att hålla reda på. Men intressant hur det kan bli förhållandevis jobbigt på slutet i korta intervaller och enligt dagens deltagare beror det mycket på att vilan också minska väldigt mycket, inte bara själva intervalltiden.

Har du lite fantasitorka när du ska köra ett pass med korta intervaller, testa passet med Steve Moneghetti.

steve-moneghetti

Share Button