Tuffa långintervaller med Running Sweden

Running Sweden är ett tufft gäng med tuffa löpare som är med på träningarna. Idag var vi ett gäng ledare till de olika grupperna och jag fick ”nöjet” att leda den snabbaste gruppen i 3*3 kilometer, 2 dagar innan Göteborgsvarvet. Behöver jag säga att jag inte har några höga förhoppningar om Göteborgsvarvet?

Tanken var att vi skulle hålla olika farter varje kilometer i de 3 intervallerna. Vi skulle starta runt 4:00, öka på till runt 3:50 och avsluta intervallerna i runt 4:30. Vi hade 3 minuters vila mellan varje 3 kilometersintervall. Det var ett gäng pigga killar jag hade med mig, (ja, det var faktiskt bara killar i denna gruppen idag). Vi fick kika på klockan en hel del i början av intervallerna för att inte gå under 4:00, den snabba kilometern gick alltid snabbare än 3:45 och den lugna kilometerna gick alltid en bit under 4:30 (och då kändes det ändå ganska lugnt, bara för att vi faktiskt hade sänkt farten drastiskt). Ett bra och tufft pass som kanske landade på runt 14 kilometer, varav 9 kilometer i intervallerna.

Bestämd Grabb

Det gäller att vara tuff mot de tuffa! :-)

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

3 kommentarer

  1. Låter tufft & härligt! Saknar löpningen & längtar tills Lidingöloppet är målet.

    Trevlig helg! :)

  2. Konstigt upplägg att sänka farten till 4:30 på tredje kilometern om jag fattade rätt? Det blir ju närmare joggvila och trekilometaren går i 3:50? menar du 3:30-fart istället? Låter väl hårt för en 3km-intervall??

  3. Anna: Lidingöloppet kan vara målet redan nu! ;-)

    Staffan: Jag känner inte igen upplägget sedan tidigare, men vi följer vårt schema och då var det runt 4.00, 3.45 och 4.30 per kilometer i de tre ingående kilometrarna i varje intervall. Och ja, 4.30 kändes som långsam jogg…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *