De senaste dagarna har det kommer lite bättre värme över landet och en del löpare har kanske tyckt att det blivit lite väl varmt lite väl fort. Vi är än så länge inte vana vid att springa i värme, men precis som vi till slut vänjer oss vid kyla på vintern så kommer vi, mer eller mindre, att vänja oss vid den svenska sommarvärmen (som inte brukar bli så tuff, eller vad säger ni som sprang Stockholm Marathon förra året…)

Men när det nu blir varmare gör vi av med mer vätska och vi behöver alltså tillföra mer vätska än vad vi behöver för ett par månader sedan. Det kan vara ganska tydligt på de längre passen där man under den kyliga delen av året tyckte att man klarar en viss tid eller distans utan vätska. Men tiden eller distansen som man klarar utan vätska är mycket mindre nu i värmen när vi gör av med mer. Så tänk lite mer på vätskan nu när det är lite varmare, framförallt på de lite längre passen.

Share Button