Idag är en stor tävlingsdag i Stockholm där det händer lite av varje. Det är Kungsholmen Runt som utgår från Rålambshovsparken på Kungsholmen och som erbjuder både halvmara och milen till sina deltagare. Första start för milen är klockan 11:00 och första start för halvmaran är klockan 12:00, så är du på Kungsholmen runt lunch och du ser en massa löpare vet du vad som är på gång.

Det är också Lidingö Ultra, ett ultralopp ute på Lidingö med start klockan 09:00. Ultralopp är det om sträckan är längre än ett marathon, dvs längre än 42195 meter. Lidingö Ultra erbjuder två distanser, 50 km och 26 km. Båda två ganska kan jag tänka mig ute på ett kuperat Lidingö. En liten rolig grej är att det är lätt att tänka ”bara” 26 km för att det är den kortare av de två distanserna som erbjuds, men hallå, 26 km ute på Lidingö är nästan som ett helt Lidingölopp och det är ju ganska tufft.

Det finns också ett lopp ikväll klockan 21:00, Haglöfs Night Trail Run, som erbjuder 5 och 10 km ute i Gällöfsta kursgård. Det är alltså i skogen och pannlampa kan vara en bra grej. Detta arrangeras i samband med orienteringstävlingen 10 mila.

Så vad ska jag göra då? Jag har själv ställt mig frågan i kanske en vecka, för det har blivit uppenbart att de ”normala” alternativen till långpassträning är inställda idag när dessa tävlingar går istället. För jag har inte riktigt känt för att tävla själv, jag har haft lite småskavanker sen Boston och vill hellre blicka framåt. Men någonting skulle jag ju kunna göra, ett långpass skulle ju trots allt vara bra. Och det har dykt upp ett bra alternativ som jag inte vet så mycket om, men det kommer innebära att att jag springer Kungsholmen Runt utom tävlan. Det blir nog bra.

Share Button