Jag känner ju igen begreppet ”Kung för en dag”, men idag kände vi oss nästan som små hjältar för en dag, i alla fall i de supertacksamma föräldrarnas ögon. Vad svamlar jag nu om? Jo, jag ska berätta. ;-)

Istället för att springa något för min egen skull idag tog jag chansen att springa av en annan anledning, för något bättre, för något viktigare. Jag var med ett gäng som sprang Kungsholmen Runt för handikappade barn. Vi hade två vagnar med plats för ett barn i varje vagn, som vi drog fram med hjälp av 3 löpare på varje vagn, men vi var 6 löpare per vagn så att man kunde få vila emellanåt och byta av varandra på olika positioner. Och ja, barnen gillade det verkligen, det var ingen som ville sluta åka efter ett varv.

Vi sprang ofta i en fart runt 6 min/km men visst hände det att det kröp ner mot 5 min/km också. Och även om vagnarna funkade riktigt bra så är det klart att det är lite tungt, speciellt tyckte jag det var svårt att springa där bak eftersom man då var tvungen att hela tiden parera för ojämnheterna i vikt från de där framme. När man sprang fram hade man också en hand fri och det kändes allmänt lite lättare. Men i uppförsbackarna, ja då är det tungt.

Vi hade kul tillsammans och sprang och tjatade om lite av varje, men Kungsholmen Runt är inte ett lopp med publik. Det var mycket sämre med publik än jag trodde att det skulle vara. Men vi sprang på och gjorde vår grej för barnen och det är klart att det märktes tydligt hur mycket barnen gillade detta och vi fick extremt stor uppskattning från barnens föräldrar och jag förstår dem. För hur lätt skulle det vara för föräldrar att bekosta och fixa fram en sådan här vagn och 6 löpare som kan tänka sig att ställa upp istället för att springa för egen del i ett lopp som idag? Det känns bra att jag valde detta alternativ idag och jag kan tänka mig att göra det igen. För även om jag gillar att springa själv mot minutrar och sekunder så kan jag också lyfta blicken och göra något större, som att hjälpa dessa barn att få deltaga och känna sig delaktiga i denna idrottsdag och få medalj när de går i mål.

Joëletter Kungsholmen Runt

Här är vi på väg i mål med Rebecka!

Share Button