Jag har säkert skrivit liknande blogginlägg tidigare, men jag vet att både jag själv och andra kan behöva en liten reminder ibland. Jag tycker själv inte att jag tränar så mycket och även om det kanske stämmer så tror jag också det kan vara ett symptom när man säger just så. ”Vadå, jag, tränar mycket, nä, det blir bara ett pass om dagen, oftast”. Träna mycket kan man nog göra på olika sätt, man kan träna 4 pass i veckan och det är för mycket och man kan träna 10 pass i veckan utan att det är för mycket. Allt beror på vad man är van vid, hur snabbt man har ökat sin träningsmängd och vad veckans olika träningspass innehåller.

Men jag tror också att det kan vara så att man nästan känner att man måste ursäkta sig en dag man inte tränar, både inför andra, men kanske framförallt för sig själv. Måste man vara på gränsen till skadad eller småsjuk för att få vila, naturligtvis inte. Vissa dagar är vila den bästa träningen du kan genomföra för bästa möjliga resultat. För som bekant är det ju så att träning bryter ner kroppen och vila bygger upp kroppen. Och att vila någon extra dag eller hoppa över helgens långpass behöver inte betyda jordens undergång, det kan snarare rädda dig från skada eller sjukdom som om det skulle inträffa skulle göra att du är borta från träningen ännu längre tid än en extra vilodag.

Jag vilar idag och det känns okej. Jag vill egentligen inte göra det, men kroppen behöver det och då ska jag inte kämpa emot. Det finns massor att göra hemma och de dagar man tränar så försvinner ju en del av kvällen. Så ikväll blir jag en liten fixare och bland annat finns det både tvätt från träningsläger och några deklarationer som måste fixas. Om jag är duktig kanske jag får vila ordentligt framför TV’n senare ikväll.

NYC 133

En liten siesta i solen är ju aldrig fel!

Share Button