Nu närmar vi oss loppet med stormsteg. Det är fredag, helgen börjar, mässan har öppnat och imorgon åker vi vidare upp mot Boston.

3 dagar kvar: Athletes Village

Idag tänkte jag berätta om Athletes Village i Hopkinton. Detta är startområdet där alla löpare vistas innan man tar sig vidare ner till starten och för er som har sprungit Stockholm Marathon så kan man jämföra det med Östermalms IP. Men där slutar också likheterna. För i Athletes Village råder en lite annan stämning, det är mer tydligt att det är något stort på gång. Och när folk går runt eller ligger och vilar i gräset och egentligen händer det inte s mycket, då är speakerns röst och ord en del av det som händer. Och speakerna vet vad deras jobb är, de vet att det betyder något och de gör det för oss. De välkomnar oss och de peppar oss och de gör det på ett sätt jag inte hört någon annanstans. Otaliga gånger har vi fått höra fraser som ”welcome to Boston”, ”congratulations for qualifying”, ”this is it”, ”you can do this” och “this is what you have been training for”. Och detta gör de så bra, man blir så peppad, så laddad och man får verkligen känna en känsla av att man ska få vara med om något stort.

Share Button