Idag är det 6 dagar kvar till Boston Marathon och ikväll är också sista kvällen hemma. Jag borde packa, men fixar med en massa annat. Svintidigt imorgon går flyget över till USA.

6 dagar kvar: Den hemska jetlaggen

Boston ligger som bekant i USA och det innebär naturligtvis en liten nackdel för oss som kommer flygande in till USA och måste anpassa oss till en annan tidszon. För det där med jetlag är ju aldrig sådär jättelätt att hantera, även om jag tycker det är lättare att åka västerut än österut. Starten går tidigt vilket att man kliver upp väldigt tidigt, runt 5-tiden tror jag det brukar vara, för att ta sig till de gula skolbussarna jag berättat om tidigare. Jag har tidigare testat att komma till USA 2-3 dygn innan loppet och försöka behålla den svenska dygnsrytmen vilket i så fall innebär att jag, enligt svensk tid, får lite sovmorgon och att starten går på eftermiddagen (enligt min svenska tid). Det är inte helt enkelt att leva kvar i denna dygnsrytm i 2-3 dagar för att tro att det ska bli bra. I år kommer vi komma till USA 5 dagar före maran och vad kommer det då innebära? Jo, att man troligtvis kommer hinna anpassa sig till den amerikanska dygnsrytmen för att sen också behöva gå upp svintidigt när det är dags för marathon. Jag vet inte vilket som är bäst.

Boston 02

Tyvärr drabbas man av jetlaggen så fort man åker över till USA!

Share Button