9 dagar kvar till Boston Marathon

Idag är det 9 dagar kvar till Boston Marathon och på mitt nya nedräkningstema ska jag idag berätta lite om ett nytt litet fenomen.

9 dagar kvar: Bostonjackorna

Att det på olika lopp runt om i världen finns möjlighet att köpa kläder från det aktuella loppet är ganska vanligt. Och när man har köpt ett plagg har man kanske också plagget man köpt för året på sig. Men jag har aldrig sett något så speciellt som man ser varje år i Boston. Där tar man gärna på sig äldre jackor från Boston Marathon, som att man vill visa att man har sprungit förr och ju äldre jackan är desto mer speciellt verkar det som. Man kan tycka att det är fånigt, men jag tycker det är ganska coolt. Det bevisar bara att det är speciellt att springa i Boston, kanske för att det är ett av få motionslopp i världen som du på något sätt måste kvalificera dig till en startplats via ett tidigare tillräckligt bra resultat på ett marathon.

Bostonjacka 2012

Här har jag min Bostonjacka från förra året när vi sprang i Central Park i New York några dagar efter loppet. 

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

1 kommentar

  1. Visst är den gula färgen i år rätt fint? Har en gul tshirt från halvmara i Paris i år och Adidas hade dem i gul som för Boston. Kan definitivt tänka mig köpa jackan.
    Brukar aldrig köpa nån klädesplagg på mina lopp, fast det blev ändå i NY (även om det inte blev av, singlet, keps och shorts blev det). Vi får se vad jag hittar i Boston! Singlet fanns inte i gul för damerna… Synd!

    Ha det så trevligt under din ”Boston-8dagar kvar” dagen. Vi ses där hoppas jag :)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *