Idag är det 10 dagar kvar till Boston Marathon. Det låter kanske lite knäppt att jag räknar ner som jag gör för hade det handlat om till exempel Stockholm Marathon hade jag inte tänkt på det på alls samma sätt. Men Boston är Boston och i marathonsammanhang så är det speciellt. Jag tror att de allra flesta som har sprungit Boston Marathon har en hel del speciella minnen från helgen i Boston, för det är inte bara en dag, det är en helg, minst.

Eftersom jag har sprungit Boston Marathon 2 gånger tidigare tänkte jag att jag ska publicera något speciellt minne jag har från tidigare år varje dag fram till årets Boston Marathon, lite för att försöka visa varför Boston Marathon är speciellt.

10 dagar kvar: Inkastaren på sportbaren.

Första gången jag sprang Boston Marathon så kom vi till Boston på lördagen och hann också förbi mässan och hämta nummerlappen. och som vanligt får man allt i en påse som man sen går runt med och som gör att man ser på stan vilka som ska springa. Det började bli dags att äta för kvällen och vi gick in på en sportbar med en massa TV som visade all möjlig sport. Vi åt och drack och när vi skulle gå ut stod det en stor mörk inkastare som utan att någon av oss sagt något till varandra sa han med mörk röst ”Good luck Monday!” För mig var det väldigt speciellt. För på något sätt visade det att alla i Boston vet om att det är Marathonweekend och alla är stolta över sitt gamla genuina marathonlopp som löpare över hela världen drömmer om att få springa. Och även om den här inkastaren kanske var långt ifrån att springa ett marathonlopp så bidrog han, som alla andra i Boston, till att vi besökare ska få en så bra upplevelse som möjligt. Så ett av mina fina minnen från Boston är hans lyckönskning med mörk röst, ”Good luck Monday!”

All in for Boston 2013.1

”All in for Boston!” Alla gör allt för att alla ska få en så bra upplevelse som möjligt!

Share Button