Ett möte efter normal arbetstid gjorde att jag inte hann till träningen idag så jag tog mig till gymmet och körde några intervaller i ensamhet. Eller, ensam är man ju inte på gymmet, men man får ju inte direkt någon draghjälp heller. Nästan varje gång jag springer på något gym så undrar jag varför det måste vara så förbaskat varmt? Är det för att de som bara går och drönar fram och tillbaka med vattenflaskan i handen ska slippa frysa? För jag tror inte det är någon som kämpar som fryser. För det slog mig idag att det som gör intervallerna mest jobbiga är nog värmen, inte just att man ska flytta fötterna i en rasande fart.

Idag blev det 5-minutare och det skulle jag nog kalla medellånga intervaller. Det är blir trots allt lite längre intervaller än de ”vanliga” tusingarna men ändå inte så långa att jag kallar det långintervaller. Min vana trogen försöker jag hitta på något mer än att bara springa ett antal exakt likadana intervaller och det gjorde jag alltså idag också. Jag började i runt 4:10-fart i första intervallen och ökade farten i varje intervall och avslutade sista intervallen i 3:30-fart. Det gick okej idag. Längderna på 5 minuter var inte så hemska utan det rullade på, farten var okej men som sagt, värmen på gymmet gjorde det lite extra jobbigt. Så på det stora hela är jag nöjd med dagens intervallpass.

adidas adizero takumi sen

Tack för dagens pass Craft och adidas adizero takumi sen!

Share Button