Idag fick jag till det. Långpass är ju oftast lättast att köra i grupp och så blir det ofta i Stockholm. Men är jag hemma i Halmstad är just den detaljen inte lika lätt att få till. Däremot får jag möjlighet att springa nära stranden med fantastiska utsikter som jag aldrig tröttnar på. Och skiner solen som den gjort i flera dagar nu så kan det inte bli annat än bra.

Planen var att få till ett ganska långt långpass, men att jag inte skulle överdriva längden heller. Det borde betyda något mellan 25 och 32 kilometer. Jag kom igång bra på det sätt att kilometrarna rullade på från start, vilket inte är så vanligt. Men benen är inte i någon högform direkt, de är stela och protesterar mot lite av varje. Men kondisen fanns där. Lite under 5 min/km var planen och det lyckades jag med, men jag lyckades kanske lite för bra. De första 3 kilometrarna gick på mellan 4:40 och 4:30 men sen blev det nog inga fler kilometrar över 4:30. Men jag kom in i ett flow och då fick det bli så. I ganska grova drag gick det fortare och fortare så det var väl något positivt med det ändå. Och när det nu gick lite fortare än tänkt gjorde det heller inte så mycket att det inte blev mer än 27 kilometer, som innan passet kändes lite i kortaste laget.

Men den stora behållningen är ju ändå omgivningen. Att springa på vägen ut mot Tylösand på bra springvägar, fortsätta i förbi Frösakull, Ringenäs och bort mot Vilshärad där man hela tiden har havet nära sig tröttnar jag aldrig på. På något sätt känns det mesta positivt, folk verkar glada, de pysslar med sina små projekt och en del är ute och rör på sig. Och alla är nog i startgroparna inför sommaren. Sen finns det ju de som redan tycker det är sommar, som damen som låg på sin altan och solade i bikini idag den 1 april, men visst, solen värmde gott i Halmstad idag. Hade jag sprungit på Prins Bertils stig som Sara gjorde, då hade jag säkert sett många fler som var ute och rörde på sig än vad jag gjorde.

Vill du också springa i härliga omgivningar runt Tylösand? Anmäl dig till vår löparhelg! Det finns alternativ för både de som vill bo på hotellet och lyxa i SPA-avdelningen och för de som bor i Halmstad med omnejd eller fixar eget boende.

Långpass Tylösand

Vill du också springa här? Anmäl dig till vår löparhelg i Tylösand!

Världens bästa lägenhet

Grabben måste ju få ta igen sig lite – I världens bästa lägenhet!

Share Button