Jag är inne i en period där det känns lite allmänt trögt och det jobbiga är att då är det ibland, det går lite upp och ner. Ofta beror det nog på någonting och det behöver inte ha med löpning eller träning i sig att göra. För min del är det småskavanker som gör att jag har svårt att få till den träning som jag skulle vilja och behöva för att komma upp till en bra nivå igen.

I måndags var det som vanligt en företagslöpning och Rubin ”övertalade” mig att springa Tough Tuesday igår, jag behövde inte göra det som ledare utan kunde göra det för min egen skull. Så under dagen igår funderade jag på det. Klassiska tusingar, 10*1km med 1 minuts vila, stod på schemat. Och till slut bestämde jag mig för att sticka dit. Jag kunde ju i alla fall vara med i en lagom fart och om jag sprang 6 stycken fick det vara okej. Jag valde gruppen som skulle hålla 4:20 för att se hur det funkade. Inga problem och det kändes nästan som ett behagligt tempo. Efter 6 intervaller bytte jag grupp och sprang ytterligare 4 intervaller med 4:00-gruppen. Nu gick det ju klart fortare men för att vara snabba tusingar så var det inga problem och de sista 3 tusingarna snittade jag sub 3:50. Så även om känslan är lite sisådär och kroppen protesterar ibland så kändes det skönt att se att det fanns lite kvar i kroppen trots allt.

Det här passet lägger jag till kontot, ”bra för självförtroendet”. Ibland behöver man sådana pass och igår behövde jag ett, tack för det Running Sweden!

Running Sweden löpcoach

Share Button