Alltså, jag gillar ju egentligen vinter och lite snö. Eller, jag börjar om. Jag gillar lite kyla och snö om jag gör något vettigt med det, typ åker skidor. Om man jag inte använder vinterförhållandena utan det bara är kallt och blött, då kan jag ju lika gärna vara utan. Okej, när det är vitt och ljust av snön så är det lite fint. Men den här säsongen känns det som vi har haft vinter hur många gånger som helst och vi är inte ens i mitten av februari. Men samtidigt är det bara 3 helger kvar till Vasaloppet och efter det brukar jag räkna med att våren borde vara på gång. Och när påsken kommer i slutet av mars räknar jag nästan med att det ska vara skön vårvärme, men man vet ju aldrig. Prags halvmara har tidigare gått i månadsskiftet mars/april och 2011 var det väldigt varmt men 2012 var det snarare svinkallt och snö i luften. Det kan bli lite hur som helst.

En del löpare jag känner har träningsläger bokade i vår, men det har inte jag. Men jag känner mer och mer hur skönt det hade varit att få åka iväg en vecka till sol, värme och träning. Jag börjar helt enkelt längta ordentligt efter våren och lite vårvärme. Jag skulle kunna säga att det vore skönt att kunna springa ute i shorts och t-shirt och visst tycker jag det. Men nu känns det som jag skulle bli lite nöjd bara över att slippa springa ute med mössa och vantar. Jag har fantastiska och funktionella kläder så det är inte det att jag inte kan springa ute, men det skulle vara så skönt att kunna lite ljumma vindar istället för iskalla vindar i ett redan kallt väder.

Hur är det med er andra löpare där ute? Vad känner ni, är jag den enda som längtar efter lite vårvärme?

Jag gillade verkligen vårvärmen i Prag i månadsskiftet mars/april 2011.

Share Button