Svårt med lopp i sommar

Vi har alldeles precis kommit in i februari och det kommer fortfarande snö utanför fönstret. Men ändå snackas det lopp på de gemensamma träningspassen och även på bloggar och facebook går folk i tankar på vilka lopp som gäller i år. På ett sätt känns det toktidigt att behöva göra det, men det kanske krävs att man anmäler sig i tid. Men man behöver också planera in loppen så att det funkar mellan varandra och även i andra inte idrottsliga planer man kanske har. För det är ju uppenbart att det inte är lätt att veta vilka lopp jag ska springa i år, för jag lär ju bara hinna med en bråkdel av de lopp jag egentligen vill springa.

Så hur ska jag tänka? Eller hur tänker ni? Jag vill ju springa gamla klassiker som man ”alltid” har sprungit, typ jippot i Götet och 2 varv runt huvudstan, men sen då? Ska jag lockas av nya lopp på andra orter i Sverige? Ska jag leta efter stora häftiga lopp utomlands eller ska jag leta efter den coola semesterplatsen som också ”råkar” ha ett lopp när jag är där? Ska jag tänka så långt att detta och detta loppet tar jag 2014? Någon som känner igen sig i problemen?

I kalendern på bloggen står än så länge bara 4 lopp, men naturligtvis kommer det bli fler. Vilka får tiden utvisa. Jag skulle gärna åka tillbaka till Prags halvmara, det är en kanonbra helg i en bra liten stad. Men den ligger en vecka senare i år och alltså en vecka närmre Boston. Nu är ju inte Boston någon mara jag springer fort i, men det skulle kanske inte öka mina chanser om jag dessutom sprang i Prag. Jag springer gärna Kustmaran i Blekinge igen, det är klart att jag vill försöka försvara min pallplats från förra året. Hösten är väldigt oviss, där jag inte har ett enda spikat lopp, tror jag. Men hösten är lång och mellan september och slutet av november hinner man ju med en hel del.

Hjälp mig, har ni några favoriter ni kan tipsa mig om, i Sverige eller utomlands?

Till Boston ska jag ju, det är ju klart!

Kanske ska jag försöka försvara min pallplats i Kustmaran?

Eller vart ska jag åka till för kul ställen i år?

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

6 kommentarer

 1. Jag tycker också det är riktigt svårt att välja iår. Vill och både inte vill springa klassikerna, men ska nog skippa varvet iår även om jag älskar det och springa Nacka halvmaran som är samma helg. Visst är det kul att springa några samma lopp för att jämföra med andra år men samtidigt vill man ju ha nya upplevelser. Midnattsloppet, Sthlm halvmaran, Tjejmilen, LL, Solsidan runt tänkte jag iaf försöka pricka in. Och Kungsholmen runt om jag är hemma. Tänkte testa halvmaran i Warsawa 24 mars.

 2. Jag önskar att det fanns lite roligare lopp här i Finland – det svider rejält att hela tiden behöva resa bort för att springa bra arrangerade lopp!

 3. Pilla: Precis, man vill springa några klassiker men också testa nytt. Warsawa låter ju kul, men det är samma helg som premiärmilen i Stockholm.

  Anna: Ja, det låter inte så bra. Maran i Sverige är väl Finlands största mara.

  LL: Jag har faktiskt sprungit två ultralopp, ett 12-timmars och ett 6-timmars och jag är faktiskt, hur konstigt det än låter, obesegrad! :)

 4. Jag skippar Stockholm marathon i år då jag fortfarande är nöjd över min sub3 2012 i skitvädret och lusten till samma laddning och träning inte riktigt funnits.

  Lockar mera att satsa på halvmara, 10km och att göra premiär på Lidingö 30km också. Jag planerar alltid in många fler lopp än jag kan springa, med fyra barn och en fru som jobbar en del helger kan du ju tänka dig hur många av mina lopp-planer som går om intet…

 5. Staffan: Tufft att skippa maran i år, men jag förstår att du fortfarande är nöjd över ditt pers och sub 3 i förra årets eländiga lopp! Och med din familjesituation förstår jag att det är lätt till att viljan är större än vad möjligheterna ger.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *