Vi har alldeles precis kommit in i februari och det kommer fortfarande snö utanför fönstret. Men ändå snackas det lopp på de gemensamma träningspassen och även på bloggar och facebook går folk i tankar på vilka lopp som gäller i år. På ett sätt känns det toktidigt att behöva göra det, men det kanske krävs att man anmäler sig i tid. Men man behöver också planera in loppen så att det funkar mellan varandra och även i andra inte idrottsliga planer man kanske har. För det är ju uppenbart att det inte är lätt att veta vilka lopp jag ska springa i år, för jag lär ju bara hinna med en bråkdel av de lopp jag egentligen vill springa.

Så hur ska jag tänka? Eller hur tänker ni? Jag vill ju springa gamla klassiker som man ”alltid” har sprungit, typ jippot i Götet och 2 varv runt huvudstan, men sen då? Ska jag lockas av nya lopp på andra orter i Sverige? Ska jag leta efter stora häftiga lopp utomlands eller ska jag leta efter den coola semesterplatsen som också ”råkar” ha ett lopp när jag är där? Ska jag tänka så långt att detta och detta loppet tar jag 2014? Någon som känner igen sig i problemen?

I kalendern på bloggen står än så länge bara 4 lopp, men naturligtvis kommer det bli fler. Vilka får tiden utvisa. Jag skulle gärna åka tillbaka till Prags halvmara, det är en kanonbra helg i en bra liten stad. Men den ligger en vecka senare i år och alltså en vecka närmre Boston. Nu är ju inte Boston någon mara jag springer fort i, men det skulle kanske inte öka mina chanser om jag dessutom sprang i Prag. Jag springer gärna Kustmaran i Blekinge igen, det är klart att jag vill försöka försvara min pallplats från förra året. Hösten är väldigt oviss, där jag inte har ett enda spikat lopp, tror jag. Men hösten är lång och mellan september och slutet av november hinner man ju med en hel del.

Hjälp mig, har ni några favoriter ni kan tipsa mig om, i Sverige eller utomlands?

Till Boston ska jag ju, det är ju klart!

Kanske ska jag försöka försvara min pallplats i Kustmaran?

Eller vart ska jag åka till för kul ställen i år?

Share Button