Söndag, sol och i allmänhet bra väder i Stockholm idag. Ja, då ville jag gärna passa på att dryga ut träningen med ytterligare ett långpass. Jag hade en väldigt strulig morgon men till slut, på något sätt, lyckades jag springa ifatt den grupp som sprungit från Stockholm Stadion samtidigt som jag kom dit, och då skulle jag in och lämna väska och jacka också. Och eftersom planen var 24 kilometer i 4,30-fart kunde jag inte ligga på latsidan om jag skulle komma ikapp. Jag sprang en något snabbare väg och vid foten av bron över till Lidingö fick jag syn på dem lite längre fram. Och efter ytterligare någon kilometer var jag både ifatt och lite trött och tagen av min start.

Det var en ganska stor grupp på gissningsvis 15-20 löpare så när jag kom ikapp dem kändes det ganska skönt och naturligt att stanna sist i klungan och hämta lite krafter. För krafter går det åt när man springer ute på Lidingö och det gäller inte bara själva Lidingöloppet. Även resten av ön verkar ganska kuperad, i alla fall råkade vi ut för onormalt mycket backar idag tycker jag. Återigen blev det tydligt att jag har en svaghet i backarna. Det var inte bara backigt, det var isigt också och det var en löpare i gruppen som gick omkull två gånger och de småblodiga bilderna på knäna efteråt såg inte så kul ut. Så även om snön nu smält undan kan det finnas is kvar så ta det lugnt därute, det är lätt till att ramla på isen och man vet aldrig när man har otur med en vurpa, det kan bli allvarliga konsekvenser.

Jag hittade in i löpningen och på vägen tillbaka kändes det lite bättre, men fortfarande var backarna kämpiga. Men jag återhämtar mig ganska snabbt så efter en jobbig uppförsbacke är jag snabbt med i matchen igen. Vi tuffade på och fick ihop tänkta 24 kilometer i tänkt snittfart. Som dagen utvecklade sig var det skönt att det inte var ännu längre idag…

Det soliga vädret till ära körde jag med nyköpta glasögon från Craft!

Share Button