Ikväll sprang jag med ett gäng från Nike Running Club och idag skulle alla springa 7-10 intervaller á 2 minuter med 1 minuts vila. En del var vana vid intervaller medan några kanske bara hade provat det någon enstaka gång. En del kanske också var vana vid kortare intervaller än de 2 minuter som intervallerna idag.

Men med rätt typ av information innan passet gick det jättebra för alla och jag tror också alla valde att springa alla 10 intervallerna. Efteråt ville jag inte bara berätta hur bra alla hade kämpat i dagens pass utan också berätta hur de kunde ta dagens kanske mentala pass med sig som något positivt. För att veta att man ska göra något som man kanske tycker är jobbigt och dessutom göra det 10 gånger, det kan vara mentalt jobbigt för vem som helst. Men då kan man tänka tillbaka på detta pass med ett positivt minne och medvetenheten att det faktiskt gick jättebra och i det här fallet var det ju faktiskt ”bara” 20 minuters löpning i intervallfarten.

Ta med dig det positiva och tänk på att dra nytta av den positiva erfarenheten även i kommande pass.

Share Button