Tisdagarna och intervaller med Running Sweden fortsätter. Idag var det riktigt långa intervaller som stod på spel, närmare bestämt 4*3km med 1-1,5 min vila. Och detta i den blöta slask som Stockholm bjuder på just nu. Även om jag till viss del gillar vinter och lite snö så börjar jag bli rätt trött på det nu. Det känns som vi har haft flera vintrar redan den här säsongen, och det är fortfarande bara januari. En väldigt lång månad känns det som just nu. Ja, ja, bara att bita ihop, lönen har ju kommit och det är snart ny månad.

Att springa intervaller i 3 kilometer är inte lätt, även om det inte ska gå superfort. För 3 kilometer är långt och tar kanske 12-18 minuter per intervall och det är lång tid för att vara en intervall. Det märktes också att detta var den bestämda åsikten eftersom flera faktiskt pratade om att det är bra träning, men de måste göras i grupp, för ensam hade risken varit stor att det inte blivit av. Och visst är det så, jag tror att löpträning i grupp inte bara syftar till att kunna pressa sig mer bara för att man springer i grupp eller den sociala aspekten av långpasset, jag tror just det faktum att det jobbiga längre intervallpasset faktiskt blir av är en tredje viktig del i löpträning i grupp.

För egen del hade jag ingen bra dag. Axeln började krångla lite igen och självklart vill jag inte att det ska bli några problem med den. Och det känns så dumt och onödigt att den ska börja krångla nu när den har klarade sig i början. Ja, ja, jag håller tummarna på att den snart blir bättre.

Share Button