Igår hade jag en vilodag, skönt kan tyckas och ja, det var det. Men jag kom hem senare än vanligt från jobbet och jag är ganska trött efter jobbdagarna just nu. Och långpasset från i lördags sitter säkert kvar lite i kroppen också. Det var inget helenkelt långpass för min del, men jag är ändå nöjd att det blev långt i bra fart, men det är ju inte något jag kommer köra varje vecka. Men en bra test och just nu ser jag det som en positiv sak för självförtroendet.

Jag hade heller inga problem med att vila igår eftersom jag tror det blir lite jobbigt ikväll också. Långintervaller står på programmet och det är något jag ser fram emot eftersom det är en typ av träningspass jag tror på, men som jag inte kört så mycket tidigare. Jag tror egentligen inte att ”tusingar” räcker hela vägen som långintervaller om man ska sikta på att göra bra tider på längre distanser än milen. Däremot tror jag inte att denna typ av intervaller behöver gå i fullt ös, snarare i en ”lagomhög” fart så att kroppen vänjer sig vid en ganska hög belastning under ganska lång tid.

Share Button