Tisdag betyder träning med Running Sweden om man vill det. Jag hade sagt att jag skulle komma dit idag och då fick jag göra det, även om det var kallt och inte jättemysigt ute i Hagaparken. På programmet stod tuffa passet 5*2000 meter med 60 sekunders vila. Att det är snö på marken vilket innebär lite slirigt gör inte passet lättare. Vi var 7-8 stycken i gruppen som jag och Gylle försökte hålla ihop vilket vi faktiskt lyckades riktigt bra med idag.

Det är ett ganska tufft pass och jag brukar säga att det är vanligt att träna kortintervaller och kanske upp till ”tusingar” men ska man satsa på lopp på milen och längre kan det vara bra att lägga in lite längre intervaller ibland. När jag springer på löpband tycker jag det är en tydlig gräns mellan att springa intervaller på 2 eller 3 minuter. 2 minuter känns ganska kort, men 3 minuter börjar nästan bli lite långt. 4 minuter är inte så mycket värre än 3 minuter så därför är min egen uppfattning att mellan 2 och 3 minuter har vi den stora skillnaden. Känner du igen det?

Kör du inte lite längre intervaller nu under vintern är mitt tips att lägga in några sådana pass framåt våren.

Mina adidas Marathon 10 TR är givna ute i snöigt underlag!

Share Button