Jag, gymråtta!

På något sätt, jag vet knappt hur, kom jag på att jag skulle ha en liten utmaning för mig själv. Jag brukar sällan haka på alla de utmaningsmöjligheter som brukar dyka upp lite här och var i träningsvärlden, men nu har jag alltså en på gång till mig själv. Jag tror att idén föddes lite ur en blandning av olika faktum som att det är vinter och således ganska långt till närmsta lopp, jag behöver bli lite starkare både för styrkans och skaderiskens skull, jag kan tänka mig att börja cykla lite och tror att spinning kan vara bra för löpningen och det är faktiskt Vasaloppet om 6 veckor.

Min utmaning går ut på att jag varje vecka under de närmsta 5 veckorna ska träna 2 pass spinning, 2 styrkepass och 2 stretchpass varje vecka. Spinning kan antingen vara i en spinningklass men eftersom de ofta verkar fullbokade om man inte bokar långt i förväg så är det okej att jag kör lite spinning med mig själv, men då måste det vara minst 45 minuter på cykeln för att det ska räknas. Styrkepassen och stretchpassen har jag inte några skriftliga regler för mer än att ett de måste vara minst 45 respektive 15 minuter. Jag kan köra flera pass vid samma tillfälle, så länge tidsramarna följs.

Detta hoppas jag kommer få mig lite mer van vid att gå till gymmet, att sitta på spinningsadeln, att inte känna mig bortkommen bland alla gymmaskinerna och att få mig lite rörligare. Sen om det kommer innebära väldigt långa söndagskvällar på gymmet för att köra hela veckans dos på en gång, det får vi se…

Såhär kan man också göra när man är på väg i mål, här i Öppet Spår förra året!

Share Button
Publicerat den
Kategoriserat som Inlägg

4 kommentarer

  1. Om du ska på spinning, missa inte en som heter Michael på Odenplan på tisdagar. Han kör 90 minuter galet jobbigt!

  2. Pilla: 90 minuter låter bra, men tisdagar har jag klass på Running Sweden så det kan bli svårt att kombinera tror jag.

    Elin: Nja, jag har inget direkt program, men när det gäller ben fokuserar jag nog mer på fler repetitioner med mindre vikt och på resten av kroppen är det nog blandat. Jag tänker stå lite i stakmaskinen inför Vasaloppet också.

    Mikael: Jag tränar absolut utomhus på vintern, de flesta pass faktiskt (även om jag tycker intervaller är lättast på löpband). Jag försöker och har en ambition att få till långpassen. Jag vill gärna få en del mil så bara distans är också helt okej. Ibland kör jag för Running Sweden och Nike Running Club och då blir det vad de har planerat. Så här på vintern tycker jag som sagt intervaller i olika längder är lättast på löpband, men på träningarna med Running Sweden blir det också en del intervaller.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *