Jag har gjort som eliten, jag har åkt på höghöjdsträning. Träningsformen är dock inte löpning utan längdskidor. Jag har åkt med STS/Alpresor till Bad Gastein i Österrike och jag antar att vi är på hyfsad hög höjd jämfört med där jag brukar hålla till i Sverige. Jag fick inte möjlighet att åka hit någon längre period men en weekend är klart bättre än inget. STS/Alpresor arrangerar en längdskidresa där det bland annat finns möjlighet till en del teknikträning med 2-faldiga Vasaloppssegraren Håkan Westin. Jag hoppas alltså att jag ska få lite tips som kan göra min framtida resa mellan Sälen och Mora både snabb och någorlunda njutbar.

Jag har inte hunnit göra så mycket här ännu, men en liten sväng på byn och en längre promenad upp till byns mysigaste hus blev det i alla fall idag. Imorgon ska vi se vad jag går för i teknikträningen på längdskidorna.

 

Share Button