Väldigt mycket snöväder idag så jag var nöjd med att jag planerat för intervaller på löpband. Men att ta sig iväg till gymmet hade också ett visst motstånd men jag tog mig iväg till ett nästan olidligt hett gym. Vem säger att det är lättare att springa på löpband än ute när det är så hett inne?

Planen var att efter en liten uppvärmning springa 4*3 min + 4*2 min + 4*1 min och det gick till en början okej. Första intervallen är värst och det är ofta så tycker jag. Dels är det väl för att man ska upp i en viss fart och att det som sagt är väldigt varmt. Men jag kommer ganska snabbt in i lämpliga farter men värmen är kvar och det märks tydligt för det blir väldigt svettigt väldigt fort.

I slutet av 2-minutrarna började jag känna lite i nedre delen av ena vaden och jag tog det säkra före det osäkra och sprang aldrig 1-minutrarna. Ju fortare det går desto mer påfrestar det vaderna och därför ville jag inte fresta på ännu mer när jag hade börjat känna att det ”drog” lite.

Ett avbrutet pass är väldigt mycket bättre än en skada!

Share Button