Vilken träningssöndag det har varit. Många som var ute och sprang, fullt med folk ute i längdspåret hörde jag och en del har varit i Ramundberget i helgen. För egen del avslutade jag en bra träningshelg med ett väldigt bra långpass med Charlotte, som i vanliga fall ser till att Runday är så framgångsrikt som det är, tillsammans med Linn med flera. Det är mycket som ska hinnas med på lediga dagar så vi hade bestämt att vi skulle starta redan 08:30. Tidigt, jag vet, men det var bestämt så och då funkar det. Men det var en lugn kväll igår, allt med fokus på dagens långpass.

Det var lite småkallt och appen i mobilen visade -13 grader så det gällde att klä på sig bra, men lagom. Jag tog ett par varmare byxor och en extra tröja jämfört med igår och mössa istället för bandana. Sen garderade jag mig med riktiga varma vantar istället för de något tunnare jag körde med igår. Det hade precis hunnit bli lite morgonljus när vi sågs och började vårt långpass. Målet med långpasset var upp mot 32 km och att ligga runt 5 min/km.

Vi hade inte sprungit så långt när vi förstod att det skulle bli en fantastisk vinterdag. Solen började komma upp och gav ett häftigt ljus. Flera gånger utmed passet kändes det som vi sa ”åh, titta där” eller liknande när solen bjöd på underbara vyer. Visst skulle vi kunna stannat och ta kort lite hit och dit, men vi var ju faktiskt ute och tränade också. Från början såg vi inte så många löpare men efter någon timme kom det fram fler och fler som ville springa en sväng i det fina vintervädret.

Vi startade i Vasastan, sprang över till Kungsholmen och tog oss bort till Stadshuset och över till Södermalm. Vi sprang Södermalm runt och sprang sedan över och tog ett varv runt de mindre öarna Skeppsholmen och Kastellholmen. Vi höll farten väldigt bra och tag tror vi passerade 20 km på runt 1:38, dvs strax under 5 min/km. Det kändes okej men visst kändes det lite i benen från passet igår. Vi pratade om allt möjligt så även om det började kännas i benen i slutet av passet så var det inga problem med flåset. Vi tog oss över till Norrmalm och sprang Strandvägen bort och sedan upp till Karlaplan och ett litet vattenstopp där. Vi fortsatte Valhallavägen bort till Roslagstull (tror jag det heter) innan vi vände tillbaka och tog Odengatan ner till St Eriksplan där vi gick i mål på vårt långpass. Jag hade inte stenkoll på exakt tid och distans men 31 km på strax under 2:35 är nog en väldigt bra gissning, dvs strax under 5 min/km. Ett väldigt bra långpass och efteråt var jag glad att vi började så tidigt som vi gjorde. Stockholm hade inte riktigt vaknat och klockan var inte speciellt mycket när vi var klara och hade resten av dagen kvar att göra ”allt annat” som ska hinnas med.

Tack Charlotte för ett underbart bra långpass!

Share Button