Jag vet inte hur mycket jag har nämnt en av de grymmaste löparjackorna jag testat. Jag själv tycker att jag testat ganska många senaste åren och jag börjar själv märka att visst finns det stora skillnader. En löparjacka behöver inte vara som alla andra löparjackor. Och det är ju framförallt nu på vintern som jackorna är viktiga och då också det är viktigt att ha något som fungerar och som man gillar. Den generella löparjackan är en jacka som är ganska tunn, ganska lätt och känns okej och ”gör sitt jobb” med rätt kläder under. Förra året sprang jag mycket i Elite Run Pace Jacket från Craft och den tokgillar jag fortfarande. Den är verkligen annorlunda och klarar av vatten riktigt bra. Den är inte så tunn och ”tygig” som många andra kan vara men ändå väldigt lätt och följsam, en riktig löparjacka för vinterlöpning. Jag använder den fortfarande men jag har ingen ny i år.

Årets stjärnskott och nya favorit är Craft Elite Run Weather Jacket. Den är inte heller som ”vanliga” löparjackor, men ändå inte alls som Run Pace Jacket. Run Weather Jacket är väldigt tunn, med lite lufthål på olika ställen utmed ärmarna och med en grym luva. Jag ska erkänna att jag först var lite skeptisk till den, för den kändes ju nästan som en överdragsjacka man har lite till och från träningen. Men nu när jag har sprungit en del med den vill jag nästan inte ha någon annan jacka. Jackan gör verkligen sitt jobb som en perfekt lager 3 jacka. En dragsko vid midjan gör att man kan få det hur tajt man vill där, Dragkedjan går ganska långt upp i halsen och det är skönt. Reflexer finns naturligtvis. Och sen har vi det här med luvan. Jag gillar verkligen stilen med luva på en löparjacka, jag känner mig nästan som en joggandes Rocky Balboa och kan knappt hålla händerna i styr. Men luvan använder jag också ganska mycket som luva, jag har den helt enkelt uppe på huvudet när jag springer. Jag kan ha den utanpå mössan eller utanpå en bandana. Just utanpå en bandana blir det perfekt eftersom jag då inte behöver en åtsittande mössa som lätt blir för varm eller börjar klia. Och luvan sitter kvar på ett väldigt bra sätt och värmer trots att den inte sitter åt. Hela jackan är snygg och fantastisk men jag måste nog säga att det är just luvan som är en stor skillnad mot många andra löparjackor och jag gillar det.

Craft Elite Run Weather Jacket

Share Button